Search This Blog

Friday, May 02, 2008

За името ни, се готви нова резолуција во ООН ...

Се шпекулира дека на последната сесија на разговори на МК представник Никола Димитров со посредникот Метју Нимиц ... се прецизирала нова резолуција за пред советот на ООН ... Дали Нимиц дојде до фаза на согласност на некој предлог за решавање на спорот или ке соопшти на Советот за безбедност некоја друга парада - со која би се решил спорот ...

Во постот: Грција ја изгуби битката за нашето име ... напишав “... Најпрво ја прекрши спогодбата (меѓународен договор за кој е гарант ОН ...) која со ова треба да се смета за неажечка ... само треба да се најде убав правен пат како да се изведе сето ова пред ОН ... дали ке следи тужба во Хаг или процес во Советот за безбедност ... или некоја друга “парада ...“

- Експертите се за тужба во Хаг ...
- Грција ја изгуби битката за нашето име ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter