Search This Blog

Wednesday, April 21, 2010

Жени – Ви признавам

Заради икс, ипсилон причини последните два месеци осознав што е вообичаена работа на секоја една жена – која е:
  • домаќинка,
  • мајка,
  • жена,
  • љубовница,
  • вработена ….              Повеќе ».....

Wednesday, April 14, 2010

Ало Груевски - купи инвалидски колички за болниците во клинички центар !!!

http://www.taratur.com/files/sliki-N/isprateno/Taratur.com_Isprateno-17v08.jpg
Од последните десетина постови а и од порано веќе свативте дека искинав неколку рала чевли “шетајки“ од клиника до клинида во придружба на болни. Во повеќето случаи болните се лечат во повеќе клиники и има потреба од интерен транспорт. За жал но и за срам на Владата и особено на Министерството т.е. Фондот за здравство во главните клиники каде што се најтешките болни не се проблем само лебарките и бубашвабите (а ги има во сите клиники), не се проблем само недостатокот на средства за лекови и поправка на дотраената опрема и санитарни јазли. Еден од најжалосните проблеми е недостаток на инвалидски колички за транспорт на болниците од клиника до клиника, од кревет до тоалет.                Повеќе ».....

Sunday, April 11, 2010

Леукемии, канцери, тумори … Една петина од Македонците/ките затруени … Како некој тивко да го чисти прекрасниот балкански простор од „катил“ луѓето кои живеат тука

Повторно почнав да ги шетам болничките ходници. Сега за друг близок член на фамилијата. Веројатен канцер. Имам чувство како една петина од Македонците/ките да се затруени од овие подмукли и злиќудни болести. Се чини дека се тие мутирани форми на некави експерименти излезени од епрувета и во форма на контролирано неконтролирани количини се експериментира на одредени делови од светот – за да се види колку може да издржи човечкиот организам а и да се прочисти малку територија, особено ако е стратешки значајна за војно политичко економски интереси на големите сили и особено на мултинационалните комапании кои ги контролираат дури и големите сили.          Повеќе ».....

Blog Archive

Site Meter