Search This Blog

Thursday, April 28, 2011

Колачите на Груевски ...

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c4/Arc_Triomphe.jpg/250px-Arc_Triomphe.jpg http://1.bp.blogspot.com/_Ptx9S7frrLI/S2_SsGAHjJI/AAAAAAAABJs/_4FyU8eKY48/s400/%D0%A2%D1%80%D0%B8%D1%83%D0%BC%D1%84%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0+%28Small%29.jpg

Пет години како Премиер на Република Македонија - Груевски на народот му нуди „колачи“ во форма на исполнување на некои од неговите сонови/фрустрации и желби да оствари белег на своето време. Се работи за истата потреба како и Мариа Антоанета која со познатата фраза „ако народот нема леб, нека јаде колачи“- сега Премиерот Груевски ја употреби во форма „ако народот нема леб дајте му историја и споменици...“...

Blog Archive

Site Meter