Search This Blog

Friday, April 04, 2014

Лалињата на Нане

Нане е мојата мајка. Ги наследив цвеќињата од нејзината бавча и тераса. Деновиве се навршија четири години без неа. Но таа е со мене/нас со нејзините лалиња во дворот кои цветаат точно во деновите кога таа си замина. Останаа безброј други цвеќиња. Продолжив да ги негувам и надградувам ...


Blog Archive

Site Meter