Search This Blog

Tuesday, June 25, 2019

Заев - “дил ориентед“ (КУРТО го смени МУРТО)

Одавна се знаеше дека во Македонија Социалдемократијата ја предводат милионери од типот на Заев, Шекеринска и други. СДСМ веќе подолго време Социалдемократијата ја има само во своето име но не и во реалните програми на партијата кои се колнат во Социалдемократијата само како парола - но во стварноста СДСМ ја предводат милионери/милијардери од типот на Заев и Шекеринска. Со последниот предлог за промените во министерските места во кабинетот на Заев очито се гледа дека Заев ги избра милионерите (заштитниците на крупниот капитал) во својата влада од типот на Шекеринска и Анѓушев. Тој раскрсти со творецот на најновата програма на вистинската социоалдемократија во СДСМ Тевдовски, кој беше во тивка војна со Анѓушев. Со преземањето на министерството за финасии од Тевдовски Заев осигура дека преку парите ке ги командува сите крупни бизниси во Македонија кои секако се врзуваат со огромниот државен буџет. Го остави здравството на оспоруваниот Министер за здравство Венко Филишче кој заедно со Заев ке го турка ултра крупниот капитален проект за Универзитетскиот клинички центар и големиот буџет и бизни во зоната на лековите и се што е врзано со здравството. Заев со ваков потег ке оствари предуслови неговата бизнис фамилија ЗАЕВИ достојно да ја замени фамилијата на Груевски како најкрупен сопственик на се што е крупен бизнис во Македонија. Веројатно не е случајно што многу крупни бизнисмени кои се врзуваат со минатиот режим се на слобода и слободно си ги работат и шират бизнисите. Сега тие провизии плаѓаат/уплаќаат веројатно на други адреси. КУРТО го смени МУРТО.

Blog Archive

Site Meter