Search This Blog

Thursday, September 24, 2015

Современ облик на атентати - убиј го неговиот автомобил ...

Македонија е позната во историјата по атентатите. Сетите се на солунските атентатори, на атентатите во нашава сегашна Македонија но во минатото, на атентатите на противниците на македонизмот на спскиот крал, на меѓусебните атентаторски процеси во низа по улиците на Софија. Ништо не научивме дека со атентаторски процеси нема да решиме ништо, осем да очекуваме одмазнички атентат кога за тоа ке се створат услови и време. Во поновата историја најприн се правеа атентати насловени кон економските интереси на противниците. Се рушеа фирми со посредство на институциите. Се затвараа бизнисите на политичките противници. На крај се крена кон личниот имот на политичките противници - имаме процес на палење на автомобили на политичките противници. Каде е крајот а ова лудило. Атентат и одмазнички атентат е средство само на мафијашки структури. 

Saturday, September 12, 2015

Како не владеат? ... Списоци ... Државен либерален социјализам ... Организиран криминал

Како не владеат? Зарем има некој на кој не му е јасно како не владејат оние кои ние демек “легално“ ги бираме на власт? Тоа веќе на секој и малку интелегентен човек му е јасно. Најтешко е прпат да добиеш власт со апсолутно мнозинство. Добивање мнозинство во парламентот е важна фаза. Тогаш системски ги менуваш законите за да го растуриш прво стариот систем и воспоставиш свој, што значи свои луѓе “пиуни/шпиуни“ ставаш на клучни места. Прво влегуваш во полицијата и секако во тајната полиција. Тогаш почнуваш да правиш списоци сосема “легално“ од позиција на полиција и особено тајна полиција. Сега барем е лесно за правење на списоци ти се на располагање сите компјутерски системи, на банките, на судовите, на здравството, пензионерите, на сите системи. Ги вадиш црните тевтери додека си бил опозиција и почнуваш да се окомуваш према важните полуги од противничкиот табор кој пред тоа бил на власт. Поединците лесно ги придобиваш, им велиш ако не соработуваш со нас ке те уништиме. Знаеме се` за тебе. Ке те бркаме од работа не само тебе туку и сите твои најмили по список. Велиш ке побегнеш. Нема каде сите во светот се поврзани. Ке те најдат ако те побараат лесно било каде да си во светот. По список, полуга по полуга ги ставаш сите во твојот систем. Важно е да ги освојиш сите полуги на власта. Го имаш законодавството под свои раце преку послушниците во парламентот. Ти фалат неколкумина таму, ги купуваш кај противникот. Пара и моќ врти где бургија неќе. Важно е да го освоиш и судството. Не е ни тоа проблем, само треба време. Судии се менуваат на избор а новите ги бираш ти од твоите пулени/пуленки. Кој ке го води кој предмет списокот е кај тебе. Па после благодарни ти се до гроб. Важно е секако да го ставиш и новинарството под свој капа. Просто е, пак со парите од сите ги плаќаш новинарите да ја говорат твојата вистина. И тука е крај на системската кражба на човековите права. Сите ти стануваат твои “робови“. На избори не е проблем системските списоци се кај тебе и полугата на власта ти е обезбедена. Како ја смируваш меѓународната заедница. Лесно. Се задолжуваш систематски кај нив. Робовите ке плаќаат не само овие живите, туку и оние идните неколку генерации.

Си ја освоил власта и институциите време е да поминеш во реалниот сектор во економијата. Како најлесно да го растуриш системот. Преку полугите на законодавната власт се ти е лесно и “легално“. Пак ги мешаш картите и ги местиш да добивааат сега твоите. Најлесно е ако централно управуваш со се во економијата. Правиш буџет кој е доминантен фактор за економијата. Сега се е и тука во твои раце. Буџетарите работат само со твоите фирми, оние на противникот ги гонат твоите институции на полицијата и инспециските служби. Газдите попуштаат ти велат се што треба ке ти дадеме само остви ни ги фирмите да работат. Се сеќава некој на оној кој му се тресаеа/течеа пантолоните - што ветуваше?

Организираниот криминал поклопен со твое законодавство, судство и новинарство е крајниот стадиум на “совршеното злосторство“ за легална пљачка на народот. За врв на шлагот во твоја служба ги ставаш и духовниците ...

Како се распаѓа ваквата организирана банда. Одвнатре со тек на време. Поделбата на пљачката никојпат не е правилна. Колкумина треба да пљачкаат? Неможе сите да се задоволни. Сите внатре во “бандата“ бараат свој дел. Тогаш пукаат полугите и власта во еден момент паѓа како кула од карти.

Friday, September 04, 2015

Платеници ... платени бегалци

Луѓе кои војуваат за пари се платеници. Платеници постојат од кога постои војувањето. Платениците се полуболни умови кои избрале како професија да убиваат и да бидат убивани. Платениците секојпат се употребуваат да извршат најквави дејствија за да се почне одреден војна во која се вовлекуваа “мирно“ домицилно население, најчесто поделено по верска илиетничка основа. Подсетите сена почетокот на военитедејствија во некогашна  Југославија. Сараево, Рача, Вуковар, Посавина ...   Во сите сегашни активни “војни“ главна улога имаат платениците. И оние кои напаѓаат и оние кои се бранат употребуваат платеници. Земите ги за пример војните во Украина и Сирија. Главните воени дејствија започнаа со платеници кои и денеска сеуште се активни. Ист е случајоти со сите војни од “арапските пролети“ ...

Интересен е новиот феномен на “платени бегалци“. Се приметува дека бегалците на новото време како да се од некого директно спонзорирани и финансирани.

Кој сево ова го спонзорира и организира? Тајните служби.

Blog Archive

Site Meter