Search This Blog

Thursday, September 24, 2015

Современ облик на атентати - убиј го неговиот автомобил ...

Македонија е позната во историјата по атентатите. Сетите се на солунските атентатори, на атентатите во нашава сегашна Македонија но во минатото, на атентатите на противниците на македонизмот на спскиот крал, на меѓусебните атентаторски процеси во низа по улиците на Софија. Ништо не научивме дека со атентаторски процеси нема да решиме ништо, осем да очекуваме одмазнички атентат кога за тоа ке се створат услови и време. Во поновата историја најприн се правеа атентати насловени кон економските интереси на противниците. Се рушеа фирми со посредство на институциите. Се затвараа бизнисите на политичките противници. На крај се крена кон личниот имот на политичките противници - имаме процес на палење на автомобили на политичките противници. Каде е крајот а ова лудило. Атентат и одмазнички атентат е средство само на мафијашки структури. 

No comments:

Blog Archive

Site Meter