Search This Blog

Monday, October 30, 2017

Не го прави она што несакаш тебе да ти го прават.

Има едно човечко правило кое гласи: “Немој да го правиш она што несакаш тебе да ти го прават“. Некогашниот реформатор на ВМРО-ДПМНЕ (од пред десетина години) го стигна неговата клетва. На него и на неговата партија ги стигнаа сите клетви од разгневените негови политички противници. Груевски десет години постепено ја освојуваше сета власт во државата во сите нивои на власта (централна, локална, судска и медиумска власт) (со сите дозволени и недозволени политчки методи). Бидејки апсолутната власт апсолутно корумпира реформаторот Груевски стана најкорумпираниот политичар во историјата на МК демократија. Груевски и ВМРО-ДПМНЕ одкако ја изгубија централната власт ја губат скоро сета локална власт на овие последни локални избори. Го слушаме сношти како “плаче“ за изгубената власт и за сето тоа ја криви новата корупирана власт на СДСМ и пред се МК полиција. Ни на крај памет не му паѓа доброволно да си даде оставка во својата политичка партија. Веројатно ке чекаме од таму да го симне реформираното судство од СДСМ или реформаторите од неговите редови. На Груевски му се криви сите. СДСМ како корумпирана и желна за власт. Дуи кои ги смета за предавици. МК полиција пред се. На крај реши да не ги признава изборните ресултати ни во првиот ни во вториот круг на локалните избори. Касно е сега за Груевски да го прави она што СДСМ го правеше во изминатите неколку години.
Колку Мурто (од Муртино) ке го смени начинот на кој Курто владдееше десет години ке видиме брзо. МК гласач ке ги исчекува и неговите потези од власт која ја освоји. Ке го казни на првите следни избори кога тој ке проба апсолутно да владее со државата но и со партијата. Мурто (од Муртино) најпрвин треба да покаже дека ја реформира (демократизирајки ја) својата партија - па дури потоа да очекува дека тоа ке се случи и со сите други султански партии како резултат на ретроградните политики на нашите недоветни политичари.  

Saturday, October 28, 2017

Време на избори БЦ - Грујо

Ако своевремено БЦ во време на избори беше “најдобриот играч“ на ВМРО-ДПМНЕ сега Грујо е “најдобриот играч“ на СДСМ. 

Monday, October 16, 2017

Кога возот ке тргне надолу ... дали само Курто го смени Мурто ...

Кога возот ке тргне надолу а не си направил навремен сервис на системот за кочење - избегнувањето неизбежната катастрофа е неминовно. Тоа вчера му се случи на ГРУЕВИЗМОТ. Негвиот воз тргна стрмоглаво надолу. Се што му спремаше на противникот му се случи нему. Останува сега да се “оправи“ ушете судскиот систем и возот на Груевизмот да заврши на слепите перони во Шутка и Идризово. Она од што се плшам е дали само Курто го смени Мурто - сите мораме да останеме будни ...

Blog Archive

Site Meter