Search This Blog

Saturday, February 17, 2018

Флаша со топла вода - Лидија Лазова „Калдрма“ (влажно, темно, ладно ...)


Сите знаеме од лично искуство дека кога ти е ладно згреана керамида, термофор или флаша со топла вода помагаат да не заработиш треска и тешка прехлада.
Сторијата која ни ја раскажа во тв интервју Отворено 24 вести Лидија Лазова (само осомничена во процесот но веднаш притворена/затворена во истражен затвор) - во кој поминува повеќе од година ипол ако добро се сеќавам). Во “Калдрма“ 86 осомничени сите во еден ден притворени низ цела Македонија (бидејки во Скопје немало место за сите).
Притвореничката Лидија Лазова во случајот „Калдрма“ била притворена во самица во затвор во Битола во келија во која немло греење а надвор во таа зима температурата падна на минус 27 во Битола. Притвореничката Лидија Лазова со зборовите “влажно, темно, ладно...“ опиша во кави услови била притворена. За да се загрее барала барем флаша со топла вода но добивала само од еден раководител на смена другите не и давале ... Кој има желба нека го одгледа видеото на линкот https://www.youtube.com/watch?v=yZCGuR8rykc

Ваков притвор/затвор веројатно ке доживеат и творците на притворите во “груевистичка Македонија“. Клетвата веројатно ке ги стигне ...

Blog Archive

Site Meter