Search This Blog

Saturday, June 10, 2017

Се симна ли Мурто . “Ке си лежите“ е сеуште пуста желба на пола Македонија...

По десет години или 11 како и да е се симна Мурто за да зајава Курто. Голема надеж во пола Македонија дека силно ке светне ден. Но дали е така? Повеќе изгледа дека казната нема да го стигне Мурто. Тој реши да остане да јава како да е во седлото - уште оди по Македонија за да отвара чесми и да провери дали се отвараат прозорците. Институциите сеуште го штитат - а и веќе не сум сигурен дека Курто ке брза да го казни Мурто. Како и во минатото само ке гледаме како новата власт се увалува во фотељите ... Од Мутовата банда никој сеуште не залегна по МК затвори ... “Ке си лежите“ е сеуште пуста желба на пола Македонија.

Thursday, June 01, 2017

ЖИВОТОТ ПОБЕДИ

Ништо не е вечно, се тече се се менува. Се смени и владата која не владееше 11 години. Новата ветува живот за сите ...

Blog Archive

Site Meter