Search This Blog

Wednesday, May 22, 2019

Ѓубре

Од природата треба да учиме. Но во врска со ѓубрето ништо не сме научиле. Природата лесно се справува со своето “ѓубре“. Тоа со текот исчезнува и многу брзо природата ги преуредува просторите кои нападнати од природните сили прават лом во кој има и ѓубре.
Ние како единствено свесни и разумни створови на планетата земја немаме решение за ѓубрето што го стварме во текот на нашите животи. Најпрвин правиме технолошко ѓубре кое природата неможе брзо да го разложи и стануваме главци кривци на хаосот во природата. Ние го реметиме воздухот, ја реметиме водата и почвата до степен да тие три главни елементи  на животот се неподносливии - не произведуваат услови за живот.
За техноложкото ѓубре мора во наредните децении да се најде решение инаку тоа ке го уништи севкупниот живот на  планетата земја.
Инаку ние како луѓе ствараме вистински  хаус со предметите кои ги прибираме во текот на нашите животи. Ние ѓубрето што останува во нашите  “подруми“- немаме сила да се отарасиме од него. Да не зборувам дека ѓубре има се повеќе и во нашите мисли - каде секој секому сака да подвали, да го надитри.

Tuesday, May 07, 2019

Церемонијал Мајстори

Папската држава е најголем церемонијал мајстор. Тоа го докажува и сега во Скопје.

Monday, May 06, 2019

Манир на демократски некапацитет - Гладна кокошка просо сонува

Професор Сиљановска во првиот круг изгуби со 4000 гласа разлика. Не честиташе туку рече дека победила. Сиљановска во вториот круг изгуби со 60000 гласови разлика и повторо наместо да го признае поразот и да ја честита победата на противникот се обидуваше да се прогласи за победник. Во необично долгата тирада по поразот каде повторно правеше лапсуси си даде комплимент дека се подмладила и незнам што друго ...

Мицковски го користи истиот манир на демократски некапацитет и наместо да честита на победникот и во двата круга говори дека тој е победникот ако ова биле парламентарни избори. Да не заборавиме Мицковски изгуби трка не само во председателските избори туку и во двете трки за градоначелник во Охрид и Ново Село. И тука повторно се прогласи за морален победник. Гладна кокошка просо сонува вели народот.

Blog Archive

Site Meter