Search This Blog

Sunday, January 31, 2010

Уште една „фабрика“ во Центар

http://www.dnevnik.com.mk/WBStorage/Articles/C8E41EE4C492A449B1E285747B9684D4.jpg http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs147.snc3/17451_1177015996656_1565812820_30440059_1144585_n.jpg
Уште една „фабрика“ никнува во Центарот на Скоје на левиот бтег на Вардар. Досега за овие две години никнаа неколку фабрики:               Повеќе ».....

Криза и казни – лакома власт казната ја стига на избори

Многу пати сум напишал, но ке напишам уште еднаш. Одсекојпат било и останало она што е за царот (државата де) мора да се плати. Нашите поробители турците данокот го прибирале преку црковните заедници. Имало периоди кога по неколку години турчин во одредени краеви не стапнувал, но обавезно одел кога крајот ке почне да касни со плаќање на данокот. Кога ке виделе дека на народот не му оди, дека годината е сушна тие ја оставале рајата да преживее за да може и идната година да земат данок. Ако пак аздисуваат имаат а не плаќаат тогаш настапувале драконски.            Повеќе ».....

Saturday, January 30, 2010

blog.mk – сеуште шкрипи

Помина месец дена со новата платформа blog.mk. Таа сеуште шкрипи. Ми се јавуваат луѓе
  • кои незнаат како да мигрираат
  • неможат да го најдат видеото за мигрирање
  • имаат проблем со пасфордите и јузернејмовите
  • и сите останати детски болести на blog.mk                       Повеќе ».....

Национална свест и споменици

Кога на Владата и на Претседателот не им појдува од рака да градат/отвараат нови работни места, да го подобруваат животниот стандард и да ја намалуваат сиромаштијата - тие за да се најдат демек на работа градат национална свест и споменици. Умот можеби ке се најаде, но стомакот ке остане празен. Очито некој ги помешал приоритетите.          Повеќе ».....

Thursday, January 28, 2010

Крадење на авторски права – расправа меѓу традиционалните и новите медиуми

http://makfax.com.mk/_image/99089/get
Традиционалните медиуми (таканаречени мејнстрим) наместо да најдат како да ги вклучат новите медиуми во своите интернет изданија – тие почнаа војна со новите медиуми кои “краделе“ содржини од нив. Самите воопшто немаат самокритичен осврт за тоа што го прават. Имено многу голем дел од нивните “авторски“ текстови се преземени содржини од изданија во странство и тоа со лош превод, секако не е наведен ниту изворот. Често преземаат содржини и од новите медиуми без да наведат извор т.е. да дадат линк во нивните интернет изданија. Традиционалните медиуми ова го правдаат со немање доволен капацитет на луѓе кои би го правеле тоа за нив.             Повеќе ».....

Кампањата започна - за евентуалните избори

Ако се проследат сегашните активности на поголемите политички партии кои се карактеристични за предизборието, се чини дека веројатноста во блиска иднина да имаме предвремени парламентарни избори секојдневно станува се поизвесна. Владината коалиција со ВмроДпмне на чело иако изјавува дека не се подготвува за избори - меѓу редови се чита дека се подготвува за избори кои би се организирале во текот на оваа година.         Повеќе ».....

Wednesday, January 27, 2010

Папандреу оптимистички настапил во Советот на Европа во врска со спорот за нашето име


Грчкиот премиер Папандреу одговарајки на прашања во Советот на Европа, изразил верување:              Повеќе ».....

Tuesday, January 26, 2010

Болнички маки – Болнички брат

Најтешка од се` е староста. Во староста и да не си имал проблеми со болести во младоста и воопшто во животот – болеста ке те дофати. Во староста енергијата ако ја изгубиш многу тешко ја повратуваш. Имунолошкиот систем ти заслабува и со сето тоа и живците се тенчат. За крај на луѓето кои се стри веројатно им се губи смислата за живот, бидејки мачејки се себеси со болеста ја мачат и околината. Блиските се тие кои вообичаено помагаат. Долгот кон родителите и дедовците би требало да се врати. Секој од нив барем еднаш ти сменил пелени во животот или ти се нашол во некоја друга прилика.         Повеќе ».....

Бошковски од Штип порачува – Груевски е лажен патриот

http://star.dnevnik.com.mk/izdanija/2370/6805.jpg
Бошковски отварајки го огранокот на својата партија Обединети за Македонија пред цирка 200 симпатизери истакнал неколку пароли:         Повеќе ».....

Monday, January 25, 2010

Секој петок урда јадеш – Урда јади душа вади

Кога бевме мали деца, поголемите често не тераа да изговараме разни брзозборки – со цел да погрешиш и да испаднеш приглуп/смешен де. Поголемите се кинеа од смеење. Но помалите мораа да слушаат тоа што од нив се бара, инаку се знае чврга е најмалата казна.         Повеќе ».....

Мостот Око влегува во опасна зона на големи води на Вардар

http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/24CF70245A4E7343BC0D9DFF21C168F2.jpg
Дали мостот Око технички ги загрозува хидрауличните подлоги на реката Вардар. Имено стручни експертски лица изјавуваат дека е недозволиво градење на мост кој има столбови во таканареченото Минор (првото) корито. Втор проблем е прениската кота на мостот, која ако дојде во ситуација на голема вода, кава што ја имало во време на последната поплава во Скопје, мостот ке делува како брана и ке ја излева водата надвор од највисоките коти на одбранбениот зид, со што водата ке се излева на двете страни на Вардар.            Повеќе ».....

Грчко - Македонски експертски дијалози

Главниот дијалог во Македонија секако се води во Собранието, каде представниците на народот преку изборот на своите пратеници ги застапуват нивните интереси. Се повеќе се гледа дека дијалозите недостасуваат. Проблемите не се решаваат бидејки нема разбирање на спротивставените политички патртии кои тврдо опстојуваат на своите партијски ставови. Во наши услови пратениците одговараат не пред народот кој ги избрал туку (де факто) пред челниците на партиите кои ги предложиле на листите за пратеници. МК пратеници се претворени во слепи послушници на партијските елити, со што е срушена главната цел на Собранието, преку дијалозите на пратениците да се доаѓа до најдобри законски решенија. Независноста на пратеникот е доведена во прашање. Имаме преоѓање од една во друга пратеничко/партијска група во трансферите на пратениците - процес кој започна со осипувањето на дваесетте пратеници на ДА од времето на Васил Топурковски, кога за неколку месеци ДА остана без ниеден пратеник.             Повеќе ».....

Sunday, January 24, 2010

Очите - огледало на душата


Очи черные

Можеш се да сокриеш но неможеш да ја сокриеш емоцијата која веднаш ти се гледа во твоите очи. Постот е инспириран од постот на Партик Врамени очи           Повеќе »....

Saturday, January 23, 2010

Етички причини за смена на функционери во власта

По сменувањето на Главнионт пзаришен инспектор Сашо Аќимовски – поради аферата која беше обелоденета на ЈуТјуб, владата со исто/слично образложение ке смени уште еден нејзин функционер – Директорот на агенцијата за европски образовни програми, Бошко Нелоски за кој постоји сомнение (се води истрага) дека пари од ЕУ фондови трошел по принциоите на непотизмам и конфликт на интереси. Аферата ја открија и ЕУ авторитетите кои стопираа други пари кои се за сосема други фондови.             Повеќе ».....

Премиер на партијска трибина/кампања - Зарем нема закон што го забранува тоа?!

Премиерот почна турнеја на партијски трибини меѓу народот низ Македонија. Изјавува дека е тоа редовна пракса на средби со народот а не предизборни митинзи. Мене ми е друго прашањето. Има ли право човек кој е платен од сите граѓани да користи придобивки на премиерска фотеља и дефакто на државен трошок да води партијска кампања.          Повеќе ».....

Двојни аршини – се фаворизираат државните Јавни претпријатија во однос на приватниот сектор

Се најавува дека се подготвува закон каде Јавните претпријатија ке имаат специјален третман за неплатените давачки кон државата. Јавните претпријатија под привилегирани услови на рати и со грејс-период до три години да ги плаќаат заостанатите даноци. Ова е тотално противуставно и противпазарно решение каде овие Јавни фирми се ставаат во привилегирани услови во однос на сите останати фирми кои сега и веднаш мора се да платат инаку им се блокира работата а за долгот тече лихварска дневна камата.               Повеќе ».....

Фирмарина блокира 20.000 мали фирми

Градот Скопје блокира 20.000 мали фирми за присилно да наплати давачка која популарно се вика фирмарина. Ич око на никого не му трепнува за ова. Оние што прибираат давачки не се должни да мислат дали фирмите имаат пари да платат годишна давачка за истакнување на фирма. Јал не јал мора да платиш. Имал приход немал приход мора да платиш.         Повеќе ».....

Friday, January 22, 2010

Домашна посета - Итна медицинска помош

http://www.zds.com.mk/foto_centri_txt/i3.jpg http://www.zds.com.mk/foto_centri_txt/i2.jpg
Мајками поради староста и многуте болести одвреме навреме има потреба од специјална болничка нега. Помеѓу другите болести веќе неколку години и е дијагностицирана Leucosis lumphatica chr. Бидејки е веќе долго време и со оваа дијагноза ние кои се грижиме за неа знаеме во кој период што и треба и се трудиме да и помагаме болеста да ја поминува побезболно. Најголемиот дел од лекарствата ги купуваме самите.            Повеќе ».....

Држава на одредено време

Вработувањето на одредено време преку Агенциите за привремени вработувања е одличен начин како да се задскрие партијскиот дил членство да го удомиш на одредено време се разбира на државните јасли. Сето тоа е без контрола и законска процедура на институцијата конкурс. Со ваквиот начин на вработување партијските пулени од партијата на власт си закупуваат држава на одредено време. Оправдување е дека и Вие (конкуретската партија од предходната партија на власт) така правите кога сте на власт. Медиумите брујат дека дел од ваквите кадри но и оние од рамковниот дил по вработувањето седат дома и примаат плата – затоа што или немаат работа за нив или немаат каде ни да ги седнат.        Повеќе ».....

Редефинирање на улогата на државата - Државна транзициона управа

18 години Македонија е во црната дупка на транзиционит период во Македонија. И некогашната многу слаба економија во рамките на Југославија се разградуваше во транзициониот период и се распаѓаше поради рушење на пазарот на база на кој таа беше поставена. Најголемите фирми и фабрики кои вработуваа скоро дваесетина проценти од македонците транзицијата ги сотре транзицијата и од нив останаа само празни хали, презадолжени во банките и кај државата а работниците останаа на улица т.е. на биро за вработување - така се створија трите брана на стечајци во Македонија. Првиот бран на стечајци беше финасиран од државата до нивно пензионирање со некакви примања. Вториот бран се бореше за такви исти права и донекаде успеа а третиот бран е сегашниот бран на стечајните работници. Нив никој не ги есапи бидејки не се политичка сила, туку само се зллоупотребуваат во политичлите пресметки на двете поголеми партии.       Повеќе ».....

Thursday, January 21, 2010

Милчин Војвода – кај Јанко ЈадиБурек

http://www.soros.org.mk/images/main/logo_fioom.gif
За мене неочекувано и изненадно беше денешеното гостување кај Јанко ЈадиБурек, на Владимир Милчин извршен директор на Фондацијата Институт Отворено Општество ФИООМ/FOSIM. Имав некакво сознание (испадна погрешно) дека Милчин и не е баш некој посакуван гостин во емисијата на Јанко, со оглед на ставовите кои Јанко ги искажувал во однос на ФИООМ и Милчин како личност.          Повеќе ».....

Шпекулации за можни неприродни коалиции во можни избори

Во Македонија и позицијата и опозицијата се однесуваат како да сме многу блиску до избори. Позицијата и Груевски демантираат дека се спремаат за избори. По медиуми на директни прашања велат оваа година избори нема да има. Но во партијскиот живот (цо својот двор) го прават спротивното го подготвуваат членството за можни избори. Опозицијата истотака вели дека воколку се случат избори дека тие се спрамени. До скоро имаа став дека предвремените избори изборите се штетни не за нив туку за Македонија. Најново е тоа што опозицијата зачестија со изјавите дека би сакале да има предвремени избори.              Повеќе ».....

Tuesday, January 19, 2010

Латас ја преживеја лустрацијата – фабрикување на новинарите

http://i639.photobucket.com/albums/uu116/volan-s/LadasGordanaPismoSmall.jpg?t=1263906065
Писмо со потпис на Министерката за Полиција Гордана Јанкуловса, со кое му се потврдува на Латас дека никојпат не бил соработник на ниедна странска служба, издадено во рок од десетина часа по поднесеното барање.            Повеќе ».....

Водици 2009-та – во Скопје му се посреќи на Илија Стојановски … Христос се јави, вистина се јави!

http://i639.photobucket.com/albums/uu116/volan-s/Vodici2009-1Small.jpg?t=1263901034
Христос се јави, вистина се јави!

Илија Стојановски маратонски пливач, со 28 годишна возраст го фати крстот во Скопје, поштено со фино професионално пливање рамноправно и регуларно прв доплива до крстот.            Повеќе ».....

Monday, January 18, 2010

Оригиналната Икона на Свети Константин и Елена во лоша состојба

http://i639.photobucket.com/albums/uu116/volan-s/5-0Small.jpg?t=1263835881
1.  Оригиналната Икона на Свети Константин и Елена е во лоша состојба поради негрижа на надлежните. Не сум сигурен но горното дело подсетува на стилот на Дичо Зограф. Познато е дека светски познатиот Зограф Дичо работел и во/за Црквата свети Константин и Елена во Скопје.           Повеќе ».....

Наместо нови инвестиции нови промотори

http://sustainche.files.wordpress.com/2009/06/invest-in-macedonia.jpg http://papata1962.blog.bg/photos/55898/original/Invest%20in%20Macedonia.jpg
Македонија минатата година го спушти нивото на странски инвестиции на скромни стотина милиона долари, но и покрај тоа не се откажува од моделот на носење на странски инвеститори:         Повеќе ».....

Sunday, January 17, 2010

Како се/ке се трошат бриселските пари

Научени на наш менталитет каде парите се делат по фамилијарен т.е. родниско/пријателски/кумски принцип, во некои агенции каде влегоа пари од Брисел се практикува проверениот Бугарски модел на трошење на Бриселски пари. Тоа го приметува Брисел и реагира.        Повеќе ».....

Милошоски – кој беше тоа?


Има ли Македонија Министер за надворешни работи и ако има кои се неговите способности и дострели. Овој кој сега е пријавен дека е Министер за надворешни работи свршуваше кога ке ја фатеше раката на Бакојани и клептомански маваше пенкала, ко децата што собираат сликички за албум. Тогаш кога ке требаше да одработи да излобира било каква подршка за Македонија тогаш го немаше. И треба ли на Македонија Министер за надворешни со капацитет на Милошоски.           Повеќе ».....

Saturday, January 16, 2010

Црква и Џамија на плоштадот во Скопје

http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/95B28B041C2BFF4AAB23032A83833A69.jpg http://i42.photobucket.com/albums/e324/Andrej081/Novplostad.jpg
http://i639.photobucket.com/albums/uu116/volan-s/Small-1.jpg?t=1263656331
Сношти ја гледав дебатната емисија на А2  “Дали треба да се гради Црква на плоштадот“ во која како ретко кога имаше релевантни гости за темата Црква и Џамија на Плоштадот во Скопје, беа присатни:          Повеќе ».....

Friday, January 15, 2010

15 дена блогирање на blog.mk

http://blog.mk/files/2009/12/play.png
Ако се соочите со проблеми, консултирајте го Блогмастерот (blogmaster@blog.com.mk)

Помина 15 дена од работа на новата платформа. Сите учиме едни од други, се помагаме. Миграцијата претежно одеше мазно према понуденото упатство дадена во едно не баш најпрецизно видео. Некои од луѓето особено оние кои имаа кириличен јузејнејм имаа проблеми со миграцијата кој гледам дека успешно се решава со меил комуникација со Блогмастерот. Колку да остане запишано досега што мигрирани што новотворени блогови на оваа платформа моментално има 1031 блогови или Аватари.            Повеќе ».....

Трагедијата/ите на Хаити

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/ce/Haitian_national_palace_earthquake.jpg/800px-Haitian_national_palace_earthquake.jpg
Ноќеска ми беше еден од оние денови кога неможев да спијам, трипати легнував и станував. Двапати седнував пред компјутер. Бидејки имав време се запознав малку повеќе со трагедијата на Хаити и неговата историја. Епицентарот на земјотресот погодил скоро 4 милионското подрачје со земјотрес од катастрофални размери 7.0 + уште триесетина со јачина од 5-6. Сега се проценува дека осем што има скоро 4 милиона бездомници има и цирка 100.000 жртви. Населението е без струја, вода, без болници. Им треба се.         Повеќе ».....

Thursday, January 14, 2010

Мара Бунева

http://www.dnevnik.com.mk/WBStorage/Articles/322D4F201B8F8544BDA5A9E2D628D48C.jpg
Вчера се одржа панихида за Мара Бунева при што подржувачите на нејзуниот лик и дело поставиле нова спомен плоча. Досегашните спомен плочи беа насилно одстранувани. Во неколку минати години имавме разни безредија поврзани со прославувањето на ликот и делото на Мара Бунева. Првиот споменик на Мара Бунева бил подигнат во времето на Бураскиот окупаторски период.  Во Скопје имаме силна историја на поставување и рушење на споменици.За Мара Бунева имав неколку поста во минатото, тука само ке дадам линк до нив:            Повеќе ».....

Восочна историја

http://i234.photobucket.com/albums/ee251/djurob_bucket/09062008.jpg
Музејот на Македонската борба, Музеј на ВМРО и Музеј на жртвите од комунизмот е во завршна фаза треба да биде готов до Јуни 2009-та. Главната атракција на музејот ке бидат восочните фигури на историски личности Македонци по род кои учествувале во Македонската борба - притоа не е најбитен карактерот на оценката на историската мисла дали тие биле крвници на Македонскиот народ или луѓе со напредни идеии во градењето на соживотот во денешна мултиетничка и мултинационална Македонија. Значи во музејот ке се најдат восочни фигури и од оние историски личности од Македонски род кои досега беа оцрнувани од историската мисла.           Повеќе ».....

Wednesday, January 13, 2010

Македонија земја со делумна слобода во 2009-та

http://i639.photobucket.com/albums/uu116/volan-s/FridamHaus2009Small.jpg?t=1263402680
Македонија земја со делумна слобода во 2009-та.    Повеќе ».....

Веле Самак веројатна нова жртва во кабинетот на Груевски

http://sustainche.files.wordpress.com/2009/06/invest-in-macedonia.jpg http://papata1962.blog.bg/photos/55898/original/Invest%20in%20Macedonia.jpg
Министерот кој велеше дека ке ни здозадат странските инвеститори долго време е надвор од жижата на јавноста. Во ресорот за странкси инвестиции владата многу вложи – даде и многу ветувања, но резултатите се прескромни. Дури се осмелувам да шпекулирам дека трошоците на кампањата Инвест ин Македонија сосе трошоците на министерствата за странски инвестиции и неколкуте владини агенции се поголеми од придобивките од неколкуте на прсти да ги наброиме странски инвестиции. Башка што и тие кои дојдоа се приматели на парична владина помош и специјални одстапки.           Повеќе ».....

Tuesday, January 12, 2010

Проблеми со линкот на blog.mk

Од пред извесно време ниеден пост на blog.mk не ми се отвараше – во линкот каде го содржи називот, првата буква ми се генерира со кирилица а останатите со латиница ??          Повеќе ».....

Рејтинг битка - секој му верува само на своето огледало

Битката за рејтингување се разгорува како да сме во предизборно време. Блискиот до СДСМ Институт Прогрес за кратко време објави теренски анкети дека паѓа рејтингот на ВмроДпмне а расте рејтингот на СДСМ. Односот е отприлика 2:1 ВмроДпмне/СДСМ, со тенденција на пад кај ВмроДпмне и раст на СДСМ. Власта и Груевски одговорија дека не коментираат рејтинзи кои ги прават партијски институти по нарачка на опозицијата - иако нивниот Павел Шатев не издржа и објави (еден ден по првата анкета на Прогрес) теренска анкета каде односот беше 3:1 во корист на ВмроДпмне. Институтот павел Шатев е основан од ВмроДпмне.            Повеќе ».....

Уставна срамота


Државата го менува уставот толку често што испаѓа дека еден наш Устав не може да ни издржи ни додека трае едно наше рало на патики. Ако го земеме фактот дека во повеќето реномирани држави уставите не се менуваат одкако ке се донесат – оваа наша практика представува наша устана срамота. За се нешто одговорот на проблемот го бараме во „лошиот“ Устав. Ако на ова се додаде воспоставената практика наши највисоки политички авторитети, Премиер, Претседател да критикуваат одлуки на заштитникоит на Уставот (Уставниот суд) уставната срамота станува уште поголема.         Повеќе ».....

До лични карти по две години

http://www.mvr.gov.mk/images/Image/plakatWebLK___.jpg
Најновите термини за вадење на лична карта се закажуваат по две години од денеска !? Тоа значи дека граѓаните ке шетаат по улици и ке одат кај институциите каде им бараат лични карти, банките особено - без важечки документ. Со малиот капацитет за вадење на лични карти (особено во Скопје) државата направи грев пред своите граѓани. За личниот галиматиус и искуство со мајками 77 годишна жена пишував во постот – До Министерката за Полиција, Госпоѓа Јанкуловска … Нели ВИ Е СРАМ ако не ВИ Е ГРЕВ. … Галиматиусот и танталовите маки на граѓаните во потрага за лични карти, пасоши и возачки дозволи за скопјани продолжува и оваа година.          Повеќе ».....

Monday, January 11, 2010

Да му умере козата на земјоделецот - даночна социјална правда

По затварањето на малите бизниси, како последица на “добрата“ економска клима во државата - се чини Владата се труди огранизирано со даночни мерки да го уништи и бестоа сиромашното земјоделие. Да подсетам дека пред нова година капитулираа скоро над 40 иљади мали и средни фирми - Владата ги блокиташе нивните сметки, заради неплатени придонеси кон државните фондови. С е сеќавате на бројните мои написи каде упозорував дека со перманентното зголемување на давачките кон малите фирми тие ке крахираат, иако по сите мерила тие се најдобар лек за големата невработеност и се најефтин лек за зголемување на вработеноста.                 Повеќе ».....

Државен социјализам или транзициска беда

Се чини дека десничарската влада на Груевски онака како ја води економијата неминовно навлегува во водите на Државниот социјализам од транзициски тип. Државното задолжување станува правило а парите се користат во рекламирање на 24/7, во споменици и себепромоција. Мерките кои тогаш во раниот Социјализам се носеа се скоро исти со сегашните мерки на оваа власт. Се` се центализира и се прилагодуваат сите бизни како што одговара на централната власт. Погледнете само една снимка од јавните владини седници, пиле несмее да пролета ако Владата не даде дозвола. Кај централната власт се клучевите на сите бизниси, се се лиценцира по мерките на сегашната власт, а врвот е во тендерирањето – кое е само начин како да се спрведе партијската програм за бркање бизнис на НАШИТЕ.    Повеќе ».....

Sunday, January 10, 2010

Сетинзите на blog.mk

На новата платформа имаме многу повеќе можности преку сетинзите на одредената тема (изглед на блогот и функции). Преку многуте виџети и плагини имаме можност да унапредуваме многу работи во однос на старата платформа. Но има неколку работи од кои не сум задоволен како функционираат во оваа платформа вака како што се поставени во овој момент. Еве неколку работи кои можеби можат и да се поправат:          Повеќе ».....

Saturday, January 09, 2010

Плаошник „Св.Климент и Св.Пантелејмон“

http://i639.photobucket.com/albums/uu116/volan-s/7-1Small-1.jpg?t=1263061471
1. Плаошник „Св.Климент и Св.Пантелејмон“
Локалитетот Плаошник во изминатите неколку години повторно го сврти вниманите врз себе поради својата словеита историја и важност за Охридското, Македонското но и светското културно и духовно наследство. На локалитетот повторно никна Свети Климентовата Црква. Заштитникот на Охрид Свети Климет т.е. неговите мошти се селеа од тука во Мал Свети Климент, за да преку Света Богородица Перивлсептос повторно се вратат на старото свето место. За некоја годнина тука повторно ке никне најстариот Универзитет во Европа СветиКлиментовиот, за што веќе неколку години предтходно се вршат обемни архееолошки истражувања врз сите културни слоеви на овој локалитет.              Повеќе ».....

Friday, January 08, 2010

Анонимни коментари на blog.mk

http://i579.photobucket.com/albums/ss238/pipomkd/komentari.jpg
Клик тука или на сликата за да видите подобро како треба да сетирате воколку сакате на blog.mk да имате “анонимни“ коментари. Анонимни е во наводници бидејки сепак во платформата го имате неговото АјПи.Една од главните „недостатоци“ на старата платформа на blog.com.mk беше неможноста секој да модерира со коментарите на својот блог. Така се чини десетина до дваесет блогери ја узурпираа можноста на нелогирано коментирње и плукаа по одредени блогови и блогери, труеја би се рекло:             Повеќе ».....

Како да го модифицирам изгледот на мојот блог? - на blog.mk

Блогмастерот од утринава ни дава појаснување во врска со начинот како и што се можеме да модифицираме во изгледите на нашите блогови. Темата е опишана во пост со наслов: Како да го модифицирам изгледот на мојот блог?. Во постот се вели:        Повеќе ».....

Thursday, January 07, 2010

Каде ке вози мојата 55-ка?

http://i639.photobucket.com/albums/uu116/volan-s/9-1Small-1.jpg?t=1261142423 http://i639.photobucket.com/albums/uu116/volan-s/9-4Small-1.jpg?t=1261143525 http://i639.photobucket.com/albums/uu116/volan-s/9-8Small-1.jpg?t=1261143673
Таму каде лани возеше мојата 54-ка сега веројатно ке вози и 55-ката.
Веќе четири години на мојот блог/ови возам на линија на критика на актуелната власт и јавно укажување на грешките кои ги прави во своето владеење, никојпат не штедејки ја ни опозицијата. Се трудам да прикажам што повеќе блог фото записи од убавините на нашите свети и стари места и бројните архео локалитети.           Повеќе ».....

Blog Archive

Site Meter