Search This Blog

Saturday, January 23, 2010

Етички причини за смена на функционери во власта

По сменувањето на Главнионт пзаришен инспектор Сашо Аќимовски – поради аферата која беше обелоденета на ЈуТјуб, владата со исто/слично образложение ке смени уште еден нејзин функционер – Директорот на агенцијата за европски образовни програми, Бошко Нелоски за кој постоји сомнение (се води истрага) дека пари од ЕУ фондови трошел по принциоите на непотизмам и конфликт на интереси. Аферата ја открија и ЕУ авторитетите кои стопираа други пари кои се за сосема други фондови.             Повеќе ».....

Власта не ги именува работите со вистинско име – туку измислува благи форми за криминални дејанија кои треба да се предмет на кривични пријави и службите кои се бават со прогон на криминогени структури.

No comments:

Blog Archive

Site Meter