Search This Blog

Friday, January 08, 2010

Како да го модифицирам изгледот на мојот блог? - на blog.mk

Блогмастерот од утринава ни дава појаснување во врска со начинот како и што се можеме да модифицираме во изгледите на нашите блогови. Темата е опишана во пост со наслов: Како да го модифицирам изгледот на мојот блог?. Во постот се вели:        Повеќе ».....

** Во твоите подесувања одбери „HTML на блогот“. Во формата се наоѓа кодот кој со кој е претставен изгледот на блогот. Кодот е комбинација од станадрден HTML/CSS и тагови карактеристични за blog.com.mk.
- Пробав да го пронајдам во подесувањата „HTML на блогот“ - не го пронајдов, или сеуште не е ставено во менито “подесувања“ - или е лошо појаснето во текстот на посочениот пост на блогмастерот. До „HTML на блогот“ сепак можев да дојдам преку појаснувањето кое го дадов во постот Уредувањето на HTML т.е. CSS на нашите нови темплејти, преку процедурата:
мои блогови >> ххх блог >> контроли >> изглед >> изглед на блог >> наоѓаш тема и кликаш “копирај” >> потоа ја избираш темата со клик на “активирај” >> и потоа ти се појавува опцијата “уреди”. Тука можеш на раат да работиш во цсс.
**  Поради безбедносни причини, моментално е забрането внесувањето на следните HTML тагови:
  • $HeadMeta$ - во заглавието на блогот
  • $BlogNaslov$ - во блог насловот
  • $BlogLink$ - можеме да го линкаме блогот
  • - уредување на полињата
  • и така натаму, видете повеќе во постот на блогмастерот.
Би било добро таму на тој пост да се развие дискусија, што се може да се менува и како, а добрите примери на модерирање блогмастерот да ги додава во главната содржина на постот. Дека ова појаснување беше потребно доказ се и повеќето коментари кои ги има таму.

No comments:

Blog Archive

Site Meter