Search This Blog

Wednesday, January 13, 2010

Веле Самак веројатна нова жртва во кабинетот на Груевски

http://sustainche.files.wordpress.com/2009/06/invest-in-macedonia.jpg http://papata1962.blog.bg/photos/55898/original/Invest%20in%20Macedonia.jpg
Министерот кој велеше дека ке ни здозадат странските инвеститори долго време е надвор од жижата на јавноста. Во ресорот за странкси инвестиции владата многу вложи – даде и многу ветувања, но резултатите се прескромни. Дури се осмелувам да шпекулирам дека трошоците на кампањата Инвест ин Македонија сосе трошоците на министерствата за странски инвестиции и неколкуте владини агенции се поголеми од придобивките од неколкуте на прсти да ги наброиме странски инвестиции. Башка што и тие кои дојдоа се приматели на парична владина помош и специјални одстапки.           Повеќе ».....

Низ линкување на постови каде сум го спомнал Веле Самак ке пробам да видам како сум се одредувал према неговото име и неговата работа:

No comments:

Blog Archive

Site Meter