Search This Blog

Wednesday, July 01, 2009

Македонија е преплавена со бизнис осека и плима на подржавување на бизнисите ...

Во неколку последни текста поврзани со економската ситуација во Македонија иронично напишав дека сме во период на товарење на своето магаре за сметка на туѓото/народното ... дека имаме период кога десничарска влада применува мерки на левата идеологија во процес на енормно зголемување на буџет, каде одумира приватниот сектор, претприемништвото и бизнисот.
Повеќе »
На иста релација е и денешниот напис на Ден Дончев во Утрински „ВМРО-ДПМНЕ е полевичарско и од СДСМ“ ... каде и Ден Дончев констатира неколку факти:
  • денеска сите плаќаме повеќе данок за цели 40 проценти во однос пред три години ...
  • буџетот енормно се зголемува
  • се влошува бизнис климата - сите сакаат да бидат политичари наместо предприемачи
  • се уништуваат туѓи бизниси - за да се доделат истите бизниси на блиските луѓе од владеачката гарнитура ...
  • се распаѓаат малите бизниси - блокирани се скоро 40.000 мали фирми, кои се пред ликвидација ...
Толку од правењето а поволна бизнис клима во Македонија, толку од огромните ветени странски инвестиции кои се ближат кон нулата, толку од либералната економија на десничарските партии и божемските ниски даноци (најниски во Европа). Да живее левата идеологија на десничарската ВмроДпмне. Во период сме кога Македонија е преплавена со бизнис осека и плима на подржавување на бизнисите, придружен со процес на товарење на своето магаре ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter