Search This Blog

Saturday, July 25, 2009

Доцнат авионите за гаснење пожар ...

http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/0D78A8EA4B288645AB8221002F569C96.jpg http://www.dnevnik.com.mk/WBStorage/Articles/564FB9E8299C2845AD22849201F24F1E.jpg
Доцната авионите за гаснење пожар ...
Повеќе »
Новинар на Дневник ни открива дека два од три авиони за гаснење на пожар „АТ-820“ се спремни за испорака и дремат во магацинот на исорачателот во Шпанија. Причина за доцнење на испораката е бидејки владата доцни со отварање на акредитив за исплата на авионите (веројатно моментално нема пари во буџетот за таа намена 8 милиони евра, два милиони евра како аванс се веќе исплатени ...), втората причина е што владата сеуште не пронашла 6 пилоти и четворца инжињери кои ке управуваат со авионите ... (веројатно сеуште се чека препорака на некој општински партијски комитент за вработување ...). Поверојатно е дека авионите ке се доделат на управување на некоја веќе постоечка компанија за управување со земјоделка авио механизација која ги запрашува нивите и лозјата низ Македонија, кој а запрашува и против комарци ... БОНИ-ЕР Куманово на пример.

Пеколните летни горештини започнаа во Македонија. Авионите иако готови не се во Македонија (еднот авион летал на аромитингот во Париз) ... за нив нема пилоти. Се чека веројатно да се случат првите пожари (лошата варијанта) па со назнака итно да се решава проблемот со напши авиони и странски пилоти. Владата ја пофалив кога се одлучи да ги купи авионите - но е за голема критика што не го затвори досјето за набавка на авионите сосе нивното управување, експлоатација и одржување. На Влада која засадува нови дрвја на голетите кои се опустошени од предходни пожари, неможе да и се прости вакво доцнење на решавање на веќе одпочнат проект.

1 comment:

Anonymous said...

[color=#3d81ee]
Не знаеш как пройти в
библиотеку не попав под машину? мм.. есть cупер предложение по[url=http://www.pi7.ru] видео[/url] порталу Думаю вам понравится

[url=http://www.pi7.ru/]Скачать / Смотреть бесплатно Мне бы в небо[/url]
aнекдот для разнообразия :)

Парень склоняет девушку к близости:
- До свадьбы нельзя...
- Ничего, до свадьбы заживет

Я 9 часов блуждала по сети, пока не вышела на ваш форум! Думаю, я здесь останусь надолго!
прошу прощения за опеаскти.... очень маленкьач клаквиатоура у PDA!

[/color]

Blog Archive

Site Meter