Search This Blog

Friday, July 03, 2009

На гладната МК кокошка Грција и фрла просо ...

Се погласни се шпекулациите дека Грција повторно фрла со просо - кон гладната МК кокошка:

Повеќе »

  • Далеку на почетокот на спорот преку еден австријски државник на МК и беше понудено неколку стотици мииони долори економска помош - за да попуштиме во спорот со името ...
  • На времето преку посредници на Претседателот Глигоров Грција му нудеше милион долари (шпекулирам) - тогаш извесни луѓе околу Глигоров се офајдија со скапи часовници ...
  • Пред година две, се шпекулираше за истите стотини милиони евра помош во изградба на дел од патна ифраструктура ...
  • Најновиот предлог од Грција се 500 милиони евра во преработки од нафта за да попуштиме во спорот со името и го прифатиме грчкиот ергаомнес предлог „Република Северна Македонија“ ...
Со последниот срамен предлог кој Грција се поготвува да го фрли на гладната МК кокошка која сонува просо - Македонија и Македонецот се понижени и навредени ... Како беше онаа песната “... името со пари не се купува ...“...

1 comment:

Anonymous said...

Sreka za grcistava sto geo-stregiskata polozba na nivnata zemja im ovozmozi priem vo EU i NATO,inaku i tie ke bea gladna kokoska .... ete na kogo nie im se nudime so "razumen'kompromis... neli e ova dovolna da ti se zgadat grcistava....

Blog Archive

Site Meter