Search This Blog

Monday, July 13, 2009

1000 отпочнати проекти, 30 проценти од ветеното ... Не погледнаа во очи и ... ?? ... Општински обврзници

http://www.kanal5.com.mk/images/koce-sto-dena.jpg
Пред некој ден Градоначелникот на Скопје реферирајки што направил/е за првите сто дена - не погледна во очи и ни рече дека за првите сто дена од владеењето на сите ВмроДпмне-вски градоначалници (во потполна соработка со централната власт и премиерот Груевски) се ОТПОЧНАТИ 30 проценти од ветените проекти ... Не погледна во очи и ни рече дека 1000 проекти кои ги ветија ВмроДпмне градоначалниците на изборите со програми - СЕ ОТПОЧНАТИ ... значи пресечени се панделки и фрлени првите лопати на 1000 проекти ...
Повеќе »
Силно сакав да ги видам таксативно набројани иљадата проекти - дури не ни сите еве дваесетина, но не слушнав ни еден проект посебно ... Градоначелниците во стилот на Премиреот Груевски кога дава изјава за медиумите (во декор со владините министри), стоеа како декор позади Градоначалникот на Скопје и аплаудираа на говорот на Коце Трајановски, Градоначалникот на Скопје и Претседател на ЗЕЛС ...

Не погледнаа во очи и не излажаа ли ... ??
Наместо фалбата со големи бројки дека се ЗАПОЧНАТИ 1000 проекти што се 30 проценти од ветеното - би сакал да слушнев колку и кои од проектите се завршени ... ... вака се е во фантазијата на нивните глави ... Ако како главна задача ако им остварат ЗАПОЧНУВАЊЕ на ветените проекти - тогаш до крајот да очекваме дека сите ветени проекти КЕ ГИ ЗАПОЧНАТ ... Интересно е да се слушне дека и општинарите почнаа да размислуваат како државната власт - размислуваат за општински обврзници ?? ...

1 comment:

Anonymous said...

I jas istoto go pomisliv koga gi vidov naredeni vo "horche". Zarem ushte na vakov agitpropovski nachin ke ne pravat budali? Sega Gruevski se odmara, Koce go zamenuva, so "machkanje ochi" i e...e vo zdrav mozok?!

Blog Archive

Site Meter