Search This Blog

Tuesday, July 21, 2009

Gmail - заебанции, измама ??! ...

Денеска добив ваков меил:

Повеќе »

from Gmail
reply-to Gmail
to
date Tue, Jul 21, 2009 at 11:46 AM
subject Your Email Address

hide details 11:46 AM (6 minutes ago)
Reply

Follow up message
Dear Account Owner,
Dear Account User,
This Email is from Gmail customer care and we are sending it to every Gmail accounts owner for safety. We are having congestion due to the anonymous registration of Gmail accounts so we are shutting down some Gmail accounts and your account was among those to be deleted. We are sending this email to you so that you can verify and let us know if you still want to use this account. If you are still interested please confirm your account by filling the space below.Your User name, password, date of birth and your country information would be needed to verify your account.
Due to the congestion in all Gmail users and removal of all unused Gmail Accounts. Gmail would be shutting down all unused Accounts, you will have to confirm your E-mail by filling out your Login Information below after clicking the reply button or your account will be suspended within 24 hours for security reasons.

* User name: ............................

* Password: ................................

* Date of Birth: ............................

* Country Or Territory: ....................


Warning!!! Account owner that refuses to update his or her account within Seven days of receiving this warning will lose his or her account permanently.
Thank you for using Gmail !

The Gmail Team
G MAI L BETA

Сево ова ми личи на ИЗМАМА од некого. Некој се осмелува да го напаѓа и Gmail ... Дали некој знае нешто повеќе за ова ??!. Ова е очитледна измама од некого бидејки се што се бара веќе Gmail го има ... Очито некој со ова сака да дојде до податоците од твојот/мојот/нашите меилови ...

2 comments:

FB said...

Google е „умна“ компанија која има модули да провери како се користат нејзините ресусрси. Со нивната филозофија за ширење многу тешко би гаселе акаунти. На крајот кога би се одлучиле да го сторат истото сигурно би препртиле линк до некој е-формулар, отколку вакво писулче. Поздрав.

П.С. Всушност кој знае може еден ден ќе почнат да праќаат маили од типот: „Препрати го ова писмо на минимум 5 пријатела да имаш убав ден“. :)

volan said...

Се работи за вирусирање на вашиот компјутер со ваква порака. Ваквите мејлови не ги ни отварајте. Спајвер инфекција е следното.

Поточно се работи за убацување на тројанец во вашиот компјутер (Trojan SPM/LX)

Воколлку имате легална верзија на Виндовс - Виндовсот сам го решава проблемот ... воколку не нека ви е господ на помош веројатно ви следува реинсталација на вашиот оперативен систем.

У суштина се е бизнис. Па и убацување на тројанци е бизнис. Затоа отварајте меил само ако ви е познат тој што ви праќа порака. Порано мафијата наплатуваше заштита на вашите објекти. Сега на интернет тоа го прават компаниите кои произведуваат софтвер за заштита ...

Blog Archive

Site Meter