Search This Blog

Friday, July 03, 2009

Хрватско сценарио и во Македонија ...Влада на Национално единство (Т.Петковски) ... МК брод плови по немирни води ...

Ни се насмевнува ли и на нас хрватското сценарио за реазрешавање на галопирачката економска криза и скоро празниот буџет на хрватската држава ... Санадер поднесе оставка на премиерската и лидерската партијска функција - со што реши да биде обичен човек кој ке се занимава со секојдневниот живот за него и неговата фамилија. Веќе испливуваат вестите/сознанијата дека во Хрватска достасуваат 11 милијарди долари за плаќање - пари кои не може да ги створи хрватската држава/економија ... има повици да му се одземе пасошот на Санадер ... се погласно се слуша дека ке има огромен аранжман со ММФ за спас на хрватската економија и држава ...
Повеќе »
Познато е дека ВмроДпмне од секојпат ги копирала потезите на хрватските власти и владеачката ХДЗ. Од оноа што го гледаме во нашата економија, каде месечно се зголемува трговскиот дефицит, се зголемува невработеноста, паѓаат платите, опаѓа индустриското производство - има голема веројатнотност за шест месеци, до година дена да не задеси хрватското сценарио и кај нас ... Околу можни вакви сценарија има шпекулации веќе година дена ... најнов е официјалниот предлог на Тито Петковски - за избор на Влада на Национално единство (предлогот е отфрлен и од власта и од опозицијата ...

МК брод плови по немирни води, бури има на сите страни ... чамецот со кој пловиме ни е многу мал и несигурен ...

1 comment:

Anonymous said...

Makedonskiot camec e seuste vo podobri vodi odkolku hrvatskiot pa i srpskiot camec,problemot e vo clenovite na ekipazot megju koi ima i takvi sto ke go potonat ........ inaku eve slusam Grcive ke ne spasuvaat so pola milijarda ...... aj pogodete koja e cenata..

Blog Archive

Site Meter