Search This Blog

Thursday, July 23, 2009

Владата штеди, ама несака јавно да признае ... Владата се однесува како пијан коцкар кој губи големи влогови ...

Славевски напуштаки го Министерството за финасии порача дека владата мора да штеди ако сака да не се доведе во ситуација на банкрот.

Повеќе »

  • Од почетокот на оваа година Владата се задолжува на домашниот пазар со високи камати. Се задолжи и на странскиот. Во резерва е аранжман со ММФ.
  • Ставревски ги собрал сите директори на јавните претпријатија и им рекол да штедат на сите сектори, процентот на проектираната заштеда треба да биде 16 проценти ...
  • Проектите кои се почнати се одржаваат на минимум.
  • Некои од фрлените први лопати и пресечени панделки останаа само на тоа.
  • Тендерите пропаѓаат бидејки се проценува дека Владата нема пари за нив.
  • Од телевизиите соопштуваат дека дури и владините кампањи се проретчуваат.
  • Владините хонорарци (проценката е дека се од 4 до 6 иљади) тешко си ги земаат хонорарите. Дел од јавните претпријатија доцнат со платите (Македонија пат три месеци) ...
  • Некои археолошки ископувања времено се прекинати ...

На сите ни е јасно дека во криза мора да се штеди - но се прашувам зошто Владата се срамува да признае дека штеди. Некои злобници велат дека Владата се однесува како пијан коцкар кој губи големи влогови ...

1 comment:

Anonymous said...

Sto naslov bese ova covece,zbunuvacki gl.p a i koi bea tie zlobnici .....

Blog Archive

Site Meter