Search This Blog

Sunday, July 19, 2009

Климава клима за странси инвестиции во РМ ...

Климата за странски инвестиции уште полабава одкога Македонија се впушти во постапка за наплата на некави пенали во случајот на Рамстор - кој дел од добиениот плац го продал по повисока цена. По ЕВН ова е спор со уште еден голем странски инвеститор овојпат од пријателска Турција.
Повеќе »
Дали со вакви потези Владата на РМ се откажува од странски инвестиции, бидејки и турската страна се заканува со арбитража пред судот во Вашингтон.

No comments:

Blog Archive

Site Meter