Search This Blog

Tuesday, July 07, 2009

Македноска ликовна уметност од 14-20 век Даут Пашин Амам - Скопје ...

http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/6-5Small-1.jpg?t=1246991135
Веројатно сите кога ке појдат во Париз одат во Лувр да ја видат Мона Лиза и другите ликовни класици ... Колку од Вас биле во Скопје да ја посетат изложбата на ликовни дела на македонските ликовни уметници од 14 до 20 век - која како стална поставка неколку години е изложена во одличната амбиентална галерија во Даут Пашиниот Амам ... Во продолжение ке Ви представам неколку од ретките дела на нашите мајстори на сликарството. Ке Ве подсетам и на мојот пост Даут Пашин Амам Скопје ... Daut Pasha Hammam Skopje ... Davut Paşa Hamamı Üsküp ... каде пробав да ја доловам атмосферата на ликовната галерија ...
2.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/6-7Small-1.jpg?t=1246991198
3.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/6-6Small-1.jpg?t=1246991222
4.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/6-4Small-1.jpg?t=1246991249
5.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/6-3Small-1.jpg?t=1246991272
6.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/6-2Small-1.jpg?t=1246991294
7.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/6-1Small-1.jpg?t=1246991766

4 comments:

Anonymous said...

E, Volan, Volan...Petar e MAZEV, a ne MAZNEV.
Koga vekje pisuvas za nesto prvp nauci se.

Anonymous said...

Да уж. Как говорится в устоявшемся выражении:
Благодаря нам из космоса по утрам Россия пахнет перегаром.

Anonymous said...

Да уж. Как говорится в устоявшемся выражении:
Это НАШИ автомобили идут на экспорт, причем не едут, а идут!

Anonymous said...

Да уж. По поводу коментариев - навеяла на меня где-то услышанная фраза:
Это в НАШЕЙ стране на каждую некрасивую девушку приходится 42 литра водки.

Blog Archive

Site Meter