Search This Blog

Monday, July 27, 2009

Здравство ...

На кого му е потребен ваков гломазем и неефикасен апарат за здравство кој има пари само за своите плати - 80 проценти од парите за здравство одат за плати. Реформите во здравството се млатење на празна слама. Само поради децентрализација на Клинички центар во Скопје - мораше да се вработат нови 200 административци. Од 200 камери за виедо надзор за кои се потрошија десетина милиони евра останаа само неколкуте снимки на сестри затекнати во незгодни ситуации со лекарите ... Секојпат кога одиш на клиника обавезно е со себе да понесеш игли, завои и шприцови - бидејки на рафтовите на болниците нема такви препарати. Да, секако дека ке мора секодневно да одиш да однесеш храна за твојот роднина кој е примен на болничко лекување. Пижамите и личните средства за хигиена се подразбираат. Зошто ни се потреби болници во кои има пари само за платите на лекарите.
Повеќе »
Реформата во здравството е промашување на владите на Груевски ...

1 comment:

Anonymous said...

A dali drzavata trebase da bankrotira koga SDSM pravese "reformi"(a koga bese toa???) vo zdravstvoto .....

Blog Archive

Site Meter