Search This Blog

Monday, April 06, 2009

Државна болница и аптеките пред нејзината капија ...

Државна болница и аптеките пред нејзината капија ...

1.

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/61Large-5.jpg?t=1239033975

Колку е државна болница (или како ли сега се вика ...) оспособена да ги лечи своите пациенти кои од мака ке влезат во болницата сведочат многуте аптеки кои се наредени пред влезот на болницата ... јас насликав шест една до друга ...

Повеќе »

Во болница деновиве е мајками која има 75 кодини, мајка на четири деца ... на тие години не е чудо заради разни болести биде лекувана во болница ... Овојпат како и предходно пред неколку години, бев чест посетител на аптеките - купував лекови кои ги немаше во самата болница ... На крај пола пензија ке мора да платиме за партиципација ... за жена која е стара 75 години ... Колку е МК општество хумано и спремно да ги лечи своите граѓани ... ова е уште еден пример ... Болниците се инаку се` попразни, не се примаат нови пациенти - не затоа што ги нема, туку нема пари во фондовите за лечење на болни ... дел од болните не се ни здравствено згрижени ... Толку од уставната рамноправност и орјентација дека Македонија е држава на сите граѓани на Македонија ...

Подолу фотките од многуте аптеки - јас насликав шест една до друга ...

2.

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/62Large-5.jpg?t=1239034605

3.

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/63Large-4.jpg?t=1239034628

4.

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/64Large-2.jpg?t=1239034665

5.

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/65Large-2.jpg?t=1239034688

6.

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/66Large-2.jpg?t=1239034709

7.

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/67Large-2.jpg?t=1239034733

No comments:

Blog Archive

Site Meter