Search This Blog

Monday, April 13, 2009

Славевски ја “откри Америка“ ... “откри топла вода“ ...


Го слушам сношти Славевски како “мртов ладен“ дава изјава за една скопска телевизија (во позадина со Премиерот ни ...)... дека во иднина државата ке ги пополнувала дупките на буџетот со заем кај странски банки ... дека не е добро државата да се зајмува кај домашните банки (добро утро ...), бидејки така се доаѓа до раст на каматните стапки со што се умртвува економскиот раст и развој и потрошувачка ... дека не е добро што поради сето тоа пораснаа каматите на кредитите кај сите банки - што ке иницира намалување на потрошувачката ... е да, најави дека ке има и ребаланс на буџетот но ненезначителен ...

Повеќе »

Види богати Славевски ја откри Америка или сеедно топлата вода дека неколкумесечното зајмување кај домашните банки носи лоши последици по МК стопанство ... тој ова го соопшти како добра вест, дека во иднина нема веќе да се зајмува кај домашните банки ... сега ке ги задолжува нашите деца и внуци кај странските лихвари ...

До стотина млиони евра можеби и ке успее да зајми, но тие ке ги потроши за два, три месеци ... што потоа Министре за Финасии Славевски ... или кога ке дојде “јајцето на газот“ по три месеци, тогаш ке ни “пееш нова песна“ ... веројатно во друштво со ММФ ...

1 comment:

Anonymous said...

Taka e prijatele, vistinski ekonomski/finansiski moroni ja vodat nasata ni mila Makedonija.
-pred Nova godina , nema kriza , ke sme izvlecele benifit od krizata...
-zadolzuvanje so kratkorocni zapisi 9,1%kamata
-MMF ne ni treba, opa zadolzuvanje kaj stranski banki
-gradi skulpturi,spomenici so narodni pari...
ALOOOO MORONI, HITNO REBALANS KRATI OD NEPOTREBNI TROSKOVI,EKSPERTSKATA JAVNOST , BIZNIS ZAEDNICATA PA I ZASPANATA UBAVICA(OPOZICIJATA) NA MASA I RESAVAJTE DODEKA NE BIDE DOCNA

Blog Archive

Site Meter