Search This Blog

Wednesday, April 01, 2009

Каде беше старата локација на Св.Константин и Елена...Св. Константин и Елена да се возобнови на старите темели кои уште постојат

http://i42.photobucket.com/albums/e324/Andrej081/Neposrednopredzemjotresot.jpg

Црквата Св.Константин и Елена, поради мојата љубов кон старините, особено кон црквите и манастирите ја пратам повеќе од три години ... имам пишано многу написи на таа тема, на крај ке ги линкувам сите ... За почеток поради сознанието дека црквата искочи на спонтан контрапротест под мотото да се возобнови храмот Св. Константин и Елена еве репринт на едне пост со кој преку фотографија зборувам каде се темелите на црквата Св.Константин и Елена ... темелите на црквата која е срушена по земјотресот иаконе не била со премногу големи оштетувања сеуште постојат и за нив зборува едиствениот блогер археолог - Црква на плоштад треба да има, ама не било каква ...

Повеќе »

Подолу други линкови на тема св. Константин и Елена ...
 1. „Св.Никола“ може да почне да се гради на плоштатот во Скопје ... ги има сите потребни дозволи ... 26 Февруари, 2009
 2. Св. Константин и Елена ... Бурманли Џамија ... Старо Скопје фотки ... 26 Октомври, 2008
 3. Св. Никола ... 20 Јуни, 2008
 4. Подземен трамвајски коридор ... 29 Јануари, 2008
 5. Бурманли Џамија - Скопје ... 26 Јануари, 2008
 6. Св. Константин и Елена ... повторно во центар ... 24 Јануари, 2008
 7. СКОПЈЕ - ОБНОВУВАЊЕ НА СИМБОЛИТЕ ... 22 Ноември, 2006
 8. Мајка Тереза ... 22 Јуни, 2006
 9. Св. Константин и Елена ... 3 Јуни, 2006
 10. Св. Константин и Елена шести дел ...
 11. Св. Константин и Елена пети дел ...
 12. Св. Константин и Елена четврт дел ...
 13. Св. Константин и Елена трет дел ...
 14. Св. Константин и Елена - втор пост ...
 15. Св. Константин и Елена ... 3 Јуни, 2006
 16. Досие Скопје ...
За крај да го кажам и моето мислење ... Ја подржвам реизградбата на црквата Св.Константин и Елена, но на постојните стари темели кои сеуште постојат ... Ги подржувам и студентите по архитектура бидејки со новата локација на црквата - која веќе го поприми името на Св. Никола се задушува центарот, се оневозможува подземен коридор за транвај во центарот ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter