Search This Blog

Tuesday, March 31, 2009

Турците ни се криви ...

За многу од работите кои се одраз на нашиот менталитет ... мрзливост на пример - во народот се вели „Турците ни се криви“ ... 500 години не владееа, ни ги оставија својите навики/менталитет ...

Повеќе »

Сега гледам дека за изборните насилија се до изборни убиства - криви ни се повторно турците ...

  • Најмалку седум лица се загинати, а близу сто повредени во пресметките во југоисточна Турција за време на неделните локални избори.
  • ... тешки инциденти се регистрирани во руралните општини на југоистокот од Турција во пресметките на ривалските групи околу имињата на кандидатите за селски Мухтари и претседатели на општини.

1 comment:

Anonymous said...

Sto pak tuka ima vrska mrzelivosta (koe e demek nasledeno od turcite,sto blage veze nema so realnosta) so nasilieto......i kade vide ti batka izborni ubistva kaj nas......si gi smesal padezite batka.Eh, pusto scenario nikako da upali ....

Blog Archive

Site Meter