Search This Blog

Friday, March 13, 2009

Вечер ем здиплил напис од блогер - ем ке заслужи пријава за клевета и тоа во изборна кампања ...

http://www.vecer.com.mk/WBStorage/Files/n14050.jpg
Денеска на насловна страница Вечер објавува фотка и напис во кој тврди дека: СТЕВЧЕ ФАТЕН ВО КРАЖБА - ЗАСЕГА НА АВТОРСКИ ПРАВА ...
  • Во недостиг на свежи идеи, партиската другарка се реши за едноставно ЦОПЅ-ПАСТЕ, со мала помош на фотошоп, да му обезбеди на Стевче билборд за изборите.
  • ... далеку е Данска, но не и надлежните институции кои треба сериозно да се позанимаваат со кражба на авторски права. ...
  • http://www.vecer.com.mk/wbstorage/articles/6C93877391324246A367D9BE89BE5319.jpg
Најпрвин да појасниме/одкриеме дека написот е здиплен (украдена идејата ...) од блогерки напис на колегата блогер - Аргументиран Блог кој на 11 Март, 2009 - 11:29, објави пост: ПОЛИТИЧКА НЕИНВЕНТИВНОСТ ! ... За разлика од Вечер кој нели нормално не дава линкови за своите извори, колегата блогер предочи дека Маркетинг агенцијата која го изработила билбордот - купила фотографија за инкриминираниот билборд од тука ...
http://express.crestock.com/Standard/images/web2007/logo.gif
Ако новинарот на Вечер “прогуглал“ малку - ке го спасел Вечер од веројатна двострука тужба - од Маркетинг Агенцијата дека сликата е украдена ... на сајтот на www.crestock.com, убаво стојат различните цени за различнии резолуции ... и дека СТЕВЧЕ ФАТЕН ВО КРАЖБА - ЗАСЕГА НА АВТОРСКИ ПРАВА ...
Голема е веројатноста Маркетинг Агенцијата сосема легално на интернет да купила фотка и потоа му го продала билбордот на Стевче Јакимовски ... Блогерот Аргументиран Блог сосема легално линковски критикува за неинвентивност на агенциите ... но Вечер дрско обвинува за двострука кражба ... Цехот веројатно ке го плати на суд ...
Ке ја следам/име оваа најнова афера ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter