Search This Blog

Sunday, March 01, 2009

Персона блог-нонграта ...

Очито е дека на платформата и требаат некои новини, кои ке допринесат да заздравее демократската расправ на blog.com.mk ... можеби е крајно време да го измолиме творецот на оваа блог платформа да измисли една колона во која јас како сопстеник на блогот ке имам право да прогласувам “Персона блог-нонграта“ ...

читај повеќе »

Значи ако има можност да се определувам за блогови кои ги читам, би било убаво да можам да прогласам кои блогери ја претерале секоја мерка и не се веќе пожелни да бидат коментатори на мојот блог ...

Знам дека предлогот нема да се усвои - но ете помислив би било убаво ... Имено се работи за неколку блогери кои под разни никови и блогови ја растураат можноста блогот да прерасне во демократско средство да се искаже став а при тоа да не бидеш изложен на неколку самонаречени бранители на незнам што ...

Мене воопшто не ми е тешко да заметувам по мојот блог, да пуштам водичка во таканречената “блог-канализација“ ..., Во последно време тоа за жал морам почесто да го правам ... но, има луѓе кои неможат и не сакаат да се судруваат со ваков проблем и затоа бегаат од платформата ... едноставно не се расположени понатака да играат по тие правила ...

Платформата кога тогаш ке почне да се користи и како место за рекламирање ... тогаш на платформата ке и требаат и те како блогови кои се читани и коментирани ...

3 comments:

зоки said...

Другарче, не те сваќам, која ти е поентата да пишуваш блог без да бидеш коментиран... или убаво е да се создава јавно мислење, ама по можност никој да не се спротивставува на конструкциите.

Anonymous said...

Pa dobro bre druze, sam pisuvaj si i sam citaj si od sega.......ako ti precat komentarite...

volan said...

зоки - се работи за случај на една друга платформа не на оваа ... на блог.ком.мк ...

таму постојат неколку блогери кои ја гушат таа платформа ... регистрираат неколку блогови и сеат дефетизам и ги убиваат постовите ...

овој блог паралелно оди трета година на две платформи ...

Blog Archive

Site Meter