Search This Blog

Monday, March 23, 2009

Како помина мојата прогноза за претседателските избори ...

Во петокот, на денот пред изборниот молк дадов една прогноза према согледувањата кои ги следев - сето во постот: Време за прогнози ... мојата прогноза ...

Повеќе »

  • Ке почнам со излезноста предвидов дека излезноста ке биде 55 проценти ... остварувањето на излезноста е скоро иста со мојата прогноза ...
  • За Иванов предвидов дека ке има 23 % од вкупниот електорат 1.792.082 ... остварувањето му е 343.374 што е 19,2 % од вкупниот електорат ...
  • За Фрчковски предвидов 13 % од вкупниот електорат 1.792.082 ... остварувањето му е 200.316 што е 11,2 % од вкупниот електорат ...
  • За Селмани и Бошковски предвидов дека ке имаат по 10 % од вкупниот електорат 1.792.082 ... остварувањето им е на Селмани 146.795 што е 8,2 % од вкупниот електорат ... а Бошковски со 145.638 што се исти 8,2 % од вкупниот електорат ... разликата им е незначителна само стотина гласа ...
  • За Буџаку предвидов 8 % подршка од вкупниот електорат 1.792.082 ... остварувањето му е 73.567 што е 4.1 % од вкупниот електорат ...
  • За Ружин предвидов 6 % од од вкупниот електорат 1.792.082 ... остварувањето му е 39.645 што е 2,2 % од вкупниот електорат ...
  • И за Мируше Хоџа предвидов 3 % од вкупниот електорат 1.792.082 ... остварувањето и е 30.281 што е 1,7 % од вкупниот електорат ...
  • Како и да е кај сите сум додал по некој процент повеќе но редоследот е таков како што предвидов ... Ќе ќарев паричка ако играв во обложувалница ...
  • Понатака предвисов дека во вториот круг нема да има излезност над 40 проценти ... тоа ке треба да го видиме за 15 дена ...

ПРЕТСЕДАТЕЛСКИ ИЗБОРИ 2009
Податоците се пристигнати по електронски пат.
Р. Бр. листа Кандидат (Подносител на листа) Добиени гласови % од вкупно излезени за ИЕ % од важечки ливчиња

1 ИМЕР СЕЉМАНИ 146.795 14,51% 14,99%
2 МИРУШЕ ХОЏА 30.281 2,99% 3,09%
3 НАНО РУЖИН 39.645 3,92% 4,05%
4 ЃОРГЕ ИВАНОВ 343.374 33,95% 35,06%
5 ЉУБЕ БОШКОСКИ 145.638 14,40% 14,87%
6 АГРОН БУЏАКУ 73.567 7,27% 7,51%
7 ЉУБОМИР ФРЧК. 200.316 19,81% 20,45%
Вкупно гласови: 979.616

*** последните процентикои ги даде ДИК се процети од излезените гласачи ... моите прогнози од првите редови се према бројот на вкупниот број на гласови ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter