Search This Blog

Saturday, March 28, 2009

Процентот на Индустриско производство паѓа но БПД расте ?? ... мајстори на бројките и процентите ала Амди Бајрам ...

Индустриското производство веќе неколку месеци паѓа ... во просек меѓу 7 и десет проценти ... но види махери - од статистика велат дека БДП сепак расте ...

Од што расте бе махери на бројките и процентите ала Амди Бајрам ... од кредитите за потрошувачка кој се делат на народот ... кои тој ги зема за да плати струја и вода ...

Повеќе »

Резултат на сето ова е

 • зголемување на надворешниот и внатрешниот долг ...
 • зголемување на диспаритетот на извозот и увозот ...
 • намалување на девизните резерви ...
 • инфлацијата и девалвацијата ке не удри како чекан ...
 • се вратија кредити со 5 до седум процети - се задолжуваме со нови со 7 - 9 проценти ...
 1. Ребаланс со внатрешно задолжување ... вистината колку и да сакаш да ја сокриеш/фризираш таа сама испливува ... 14 Март, 2009
 2. Музеј на жртвите од транзицијата ... 13 Март, 2009
 3. Креаторот на „ГРУЈО-ЊУ ДИЛ“ - Осумте милијарди ... веројатно е кумот Ставре ...
 4. „ГРУЈО-ЊУ ДИЛ“ - Осумте милијарди на Груевски ... илузионистички предизборни трикови ...
 5. Супермаркет - економија ...
 6. БОГАТА ДРЖАВА - на сиромашни граѓани ... трет пат - ист кадар ...
 7. БОГАТА ДРЖАВА - на сиромашни граѓани ... втор дел ист кадар ...
 8. БОГАТА ДРЖАВА - на сиромашни граѓани ...
 9. Зошто политичарот лаже на избори ... Зошто народот верува на лагите ... До кога ке им верива на оние кои веќе излажале ... 18 Февруари, 2009
 10. Мојот премиер е опкружен со полтрони кои го убедуваат народот дека на микро и на макро план ни цветаат рози и тече мед и млеко . ... 23 Декември, 2008
 11. Заврши ли “едноумието“ ... што систем имаме сега ?? ... систем на перфидна манипулација на демократските процеси ... 23 Ноември, 2008
 12. Одржлив развој ... 15 Септември, 2008
 13. “Шишањето“ продолжува ... 9 Август, 2008
 14. Инает држава ... Имаме ли ние “план“ како сами да си помогнеме ... 4 Август, 2008
 15. Гледање сеир ... 22 Јули, 2008
 16. Музеј на ВМРО ... Музеј на жртвите од комунизмот ... „МАКЕДОНСКА БОРБА“ ... 12 Јуни, 2008
 17. ДЕМОКРАТУРА ... дали во Македонија имаме ДЕМОКРАТУРА ... ??! 8 Мај, 2008
 18. Горчина ... ја мразам транзицијата со сите последици ... 8 Април, 2008
 19. СТЕЧАЈНА ГОЛГОТА ... 14 Јули, 2007
 20. БОГАТА ДРЖАВА - на сиромашни граѓани ... втор дел ист кадар ... 4 Јули, 2007
 21. НАСМЕВКА НА ЛИЦЕТО ... 3 Јуни, 2007

No comments:

Blog Archive

Site Meter