Search This Blog

Saturday, March 14, 2009

Селмани и Мируше Хоџа се добитници во првиот круг на изборите ...

http://farm4.static.flickr.com/3514/3212980545_58e63afa35.jpg http://www.globusmagazin.com.mk/WBStorage/Articles/A9CC404AA8D55E4B92DB6EC0096612A4.jpg

Селмани за кого во Македонија може да се каже - дека е понесен со “МК обамоманија“ е добитник во првиот круг на изборите. Иако анкетите велат дека е блиску до втората позиција во првиот круг, а тој за себе вели дека ке победи на овие избори - вистината е дека тој ја зацврсти парламентарната позицијата на овие избори ... Бидејки е веќе извесно дека ке има најголем број на гласови од редот на албанските кандидати, голема е веројатнота дека ке привлче уште неколку пратеници со што ке ја истурка ДПА од големата четворка на паритите ... тој ке биде четвртиот кој ке седи на округлата маса кога ке се договараат битни прашања за Македонија ...

Повеќе »

Веројатноста дека ке влезе како втора партија во Владата на РМ е голема - барем со две министерства ... откинати по едно од ДУИ и едно од ВмроДпмне ... Така Груевски ке добие уште поголема моќ да ја контролира ДУИ ...

Најголемото позитивно изненадување на овие избори е огромниот ментален капацитет на Мируше Хоџа ... која воопшто не заостанува во интелектуалното сочување меѓу кандидатите ... Мируше е уште една жена од албанскиот блок која ги соборува мислењата дека албанската жена е заостаната ... напротив нејзиниот интелектуален капацитет ја дига на високо место меѓу овие кандидати ... Квалитетите на Мируше го најави и Ванковска во еден нејзин напис на блогот или на коментар не се сеќавам точно ...

  1. Бисерите на Иванов ... Дали Иванв е одбран да биде жртва на овие избори ... 14 Март, 2009
  2. Иванов сепак реши да не се појавува на сите ТВ соочувања ... 11 Март, 2009
  3. Клетвата спас од налутениот народ ... да го смениме народот - не е по мерка на политичарите ... 11 Март, 2009
  4. Народни канцеларии ... ала Иванов ... 9 Март, 2009
  5. ПР - Јелцин ... 9 Март, 2009
  6. Останати написи за претседателските избори ...

1 comment:

Anonymous said...

Ako Makedonija ne vleze poskoro vo toa EU i NATO albancite ke nemaat mnogu trpenie,demek ke se otcepuvale i ke vlagale u p.m.......toa e temata na koja se baziraat i tvojot Selmani i Hodja ....zosto toa ne go pisuvas,pa vo sekoj govor toa go brcat....zatoa i se najpopularni megju siptarite,mnogu prosto.....interesno DUI si kuti,ja nema opcijata za otcepuvanje (barem sega za sega)......i daj namali ziti sve so toj intelektualen kapacitet......sekoj si ja tera vodata na svojata (partiska)vodenica .... i toa e celata filozofija.....ne treba nekoj poseben kapacitet za da pretseduvas batka....poveke pamet treba za doktor da zavrsis,neli?

Blog Archive

Site Meter