Search This Blog

Tuesday, March 10, 2009

ЕУ во три брзини ... ЕУ скептицизмот во напад ... ЕУ до/по 2020 ...

http://www.kirilica.com.mk/userfiles/image/09.03.2009/eu_map_europe250.jpg http://www.javno.com/slike/slike_3/r1/g2009/m03/y197382836782251.jpg
ЦИА објави веројатна варијанта на идно взаемни односи во ЕУ до 2020, каде земјите во ЕУ ке се групираат во три неформални, но интересни целини:

Повеќе »

  • Стара католичка ЕУ - клуб на католички држави ...
  • Новите ЕУ членови од некогашниот источен блок и
  • Православна ЕУ неформална целина - во ова група на земји е приклучена и Албанија ...
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/ba/European_Union-CIA_WFB_Map.png

No comments:

Blog Archive

Site Meter