Search This Blog

Thursday, March 05, 2009

Струмичкиот како и Вевчанскиот карневал се места - кои не ги посетив и оваа година а сакав ... не бев ни на Прилепскиот карневал

http://i495.photobucket.com/albums/rr319/partik1/DSCN2594.jpg http://i495.photobucket.com/albums/rr319/partik1/DSCN2628.jpg

Струмичкиот како и Вевчанскиот карневал се места - кои не ги посетив и оваа година а сакав ... не бев ни на Прилепскиот карневал, а требаше ...

читај повеќе »

Некој ке рече тоа (карневалите ...) било пагански обичај и ритуал ... верниците дури замерија дека карневалот се одржува во денови кога верниците се молат ... Како и да е и Вечанскиот и Струмичанскиот карневал - од година на година привлекуваат се повеќе посетители и љубители на добрата шега и забава ... е да, го заборавив Прилепскиот карневал ... и таму не отидов иако имаше што да се види, со прилепчани секојпат е убаво да си во мајтап - тие прават и примаат шеги ...

Ке го линкувам тука постот на мојот пријател Partikopolis ... ЗАВРШИ КАРНЕВАЛОТ ... Повеќе фотки имаше на неговиот друг блог - СТРУМИЧКИ КАРНЕВАЛ - 2009 од каде позајмив неколку фотки ...

http://1.bp.blogspot.com/_Ahy9oWQvzYg/Sa3gcOadsnI/AAAAAAAAAss/kf_pLgQ8_PA/s320/DSCN2487.jpg

http://3.bp.blogspot.com/_Ahy9oWQvzYg/Sa3dOcxmx5I/AAAAAAAAAsE/rb8P-kx7SUc/s320/DSCN2545.jpg

http://1.bp.blogspot.com/_Ahy9oWQvzYg/Sa3Zes_rhrI/AAAAAAAAArU/FP27VenFZY0/s320/DSCN2574.jpg

http://3.bp.blogspot.com/_Ahy9oWQvzYg/Sa3WEsVV9YI/AAAAAAAAAqs/SnsGAmeEfX0/s320/DSCN2584.jpg

http://2.bp.blogspot.com/_Ahy9oWQvzYg/Sa3RTLrSAuI/AAAAAAAAAps/Gwq6-bDM6bc/s320/DSCN2609.jpg

http://2.bp.blogspot.com/_Ahy9oWQvzYg/Sa3GeFEqhtI/AAAAAAAAAn8/nxiLnR79XcM/s320/DSCN2560.jpg

No comments:

Blog Archive

Site Meter