Search This Blog

Monday, March 16, 2009

Анкета - “Институтот за Демократија“ ...

http://www.vecer.com.mk/WBStorage/Articles/6C4CC0F273C2EE4884DAF8C497996CA3.jpg

Околу избори рејтинзите се зачестени ... имаме најнова анкета на “Институтот за Демократија“ - спроведено како телефонска анкета на 20-22 Феброари 2009-та, т.е 13-14 Март 2009-та ЈАВНОТО МИСЛЕЊЕ ВО МАКЕДОНИЈА ЗА РЕЈТИНГОТ НА ПОЛИТИЧКИТЕ ПАРТИИ И ЛИЧНОСТИ ...

Повеќе »

 • За кој партиски кандидат би гласале на следните Претседателски избори? ... На горната табела преземена од Вечер се гледаат два периода во рок од месец дена ... Првото испитување е правено на 20-22 Феброари 2009-та - второто на 13-14 Март 2009-та ...
  - во период од самомесец дена има померања во рејтингот:
  - на Иванов му паднал за о.1 процент,
  - Бошковски изгубил 1/4 проценти ...
  - Ружин изгубил 1.4 проценти ...
  - рејтингот е во посраст кај Селмани за о/9 проценти ...
  - на Фрчковски му пораснал за о.1 процент ...
  - на Мируше Хоџа пораснал за о.1 процент ...
  - Буџаку е со променет рејтинг ...
  - бројот на неопределените пораснал за 3,3 проценти ... и е високи 25,4 проценти ...
 • За која партија би гласале на следните парламентарни избори? ... http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/Anketa1.jpg?t=1237179698 ...
  - во перод од два месеца рејтингот е во пораст кај - СДСМ за 2,9 проценти ...
  - Вмро Дпмне за 3,1 шроценти ...
  - ДУИ 0.8 проценти ...
  - ЛДП за 0,9 проценти ...
  - Нова Демократија 3,1 процент ...
  - паѓа рејтингот кај - ДПА 0,3 проценти ...
  - НСДП 0,2 проценти ...
  - ВмроНародна повторно се враќа на рејтинг листата со о,2 проценти ...
  - Бројот на неопределени варира околу 48 проценти ...
  - ВмроДпмне моментално има подршка од 30 проценти од гласачкото тело ... тоа би требало да покаже дека ВмроДпмне нешто мора да промени, бидејки досега очито е дека ги изгуби неопределените гласачи ... промените мора да бидат во подобрувањето на економските параметри ... во спротивно ВмроДпмне ке пчне да губи и дел од своето глаачко тело кое почна да го цепка Брат Љубе ... не е случајно повторното појавување во анкетите на ВмроНП ...
 • http://www.netpress.com.mk/Vestiimages/51913/tabela%20111.JPG
 • Политичар во кој имаат најголема доверба. ... http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/Anketa2.jpg?t=1237180911 ...
  - за истиот перод од два месеца рејтингот е во пораст кај - Груевски 0,5 проценти ...
  - Ахмети за 0,5 проценти ...
  - Тито Петковски 0,2 проценти ...
  - Ма насиевски 0,4 проценти ...
  - Б.Црвенковски 0,1 процент ...
  - Сечмани 3.1 процент ...
  - Бошковски 1.7 проценти ...
  - Паѓа рејтингот кај - Тачи 0,9 проценти ...
  - Л.Поповска 0,2 проценти ...
  - Во игра повторно се појавува - Љ.Георгиевски 0,5 проценти ...
  - Во рејтингот го снемува Ставревски кој пред тоа имал 1 процент ...
 • Иванов со најголем рејтинг, Фрчковски за 0,1 отсто му бега на Селмани - НетПрес ...
 • Груевски со најголема доверба, Иванов со најголем рејтинг - А1
 1. Прљавиот веш на “сонце“ ... Политичар кој има “прљав веш“ во својот “политички плакар“ теба да нема место во идниот полит.живот ... 15 Март, 2009
 2. Слаба посетеност на политичките блогови ... 15 Март, 2009
 3. Селмани и Мируше Хоџа се добитници во првиот круг на изборите ... 14 Март, 2009
 4. Бисерите на Иванов ... Дали Иванв е одбран да биде жртва на овие избори ... 14 Март, 2009
 5. Нова анкета ... Центар за истражување и креирање политики ... 27 Февруари, 2009
 6. Манипулација со изборна анкета на ИРИ ... Кој ја нарачува и плаќа анкетата кај ИРИ ... 19 Февруари, 2009
 7. Нова анкета ... Плати ми за да ти кажам колку си убав ... 11 Февруари, 2009
 8. Нови анкети ... 5 Февруари, 2009
 9. Останати написи за овие избори ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter