Search This Blog

Thursday, March 19, 2009

45-те спортски сали на Тупурковски ... прераснаа во 180 спортски сали/145 фискултурни сали на Груевски ...

Тупурковски во својата изборна програма за трошење на ветената милијарда ветуваше 45 Спортски сали низ Македонија ... злобниците велат дека биле изградени само четири ...

Повеќе »

Груевски во чија Влада седат неколку од кадрите на Цилевата Алтернатива ... овој проект го преработи во 180 спортски сали - за чија реализација деновиве се потпиша договор за израбтка со реномираната градежна компанија Гранит ...

  • Во рамките на проектот ќе се изградат и целосно ќе се опремат 145 фискултурни сали, од кои 109 во основните училишта и 36 во средните училишта на цела територија на Република Македонија со опфат на речиси сите општини.
  • Средствата за изградбата ќе бидат обезбедени од буџетот на Република Македонија во износ од 46 милиони евра и од Банката за развој при Совет на Европа во износ од 12,5 милиони евра.
  • Изведувач на градежните работи ќе биде АД Гранитт од Скопје, а реализацијата на проектот треба да заврши во рок од 3 години.

Малку збунуваат бројкиве бидејки минатата недела Груевски вети изградба на:

СДСМ критикува дека ова е уште една магла во очите на избирачите - веќе видена со Цилевите Спортски сали ... СДСМ го закочи доградувањето на започнатите спортски сали и тие зјаеа ... Оваа Влада неколку од тие започнати спортски сали пушти во употреба ... последната во Скопје ...

Како и да е Владата на Груевски за минатата 2008 година вети пуштање во употреба на:

Колку од ова се оствари тоа треба да го соопшти Агенцијата за спотрт и млади - бидејки тоа беше нивна програма за 2008-ма ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter