Search This Blog

Tuesday, March 10, 2009

“Дишење“ на блог ... “блог-позери“ ... модерирање на коментари ...

Постојат луѓе кои поради нивниот болен ум - “дишат“ на телефонска слушалка. Внимателно бираат жртва, и потоа почнуваат со својата извртена/болна игра. Со едната рака ја држат слушалката а со другата онанираат со ниевниот болен ум. Таквите прогонувачи на туѓите права и слободи кога тогаш завршуваат во некоја душевка установа. Сите останати мора да ги трпат овие болни умови - кои немаат никава друга “забава“ осем да дишат во слушалка.

Повеќе »

 • за да коментираш најпрвин треба да се легитимираш, да оставиш меил адреса и други генералии ... во ваков случај “дишењето“ на блоговите е скоро оневозможено ... лошото од сето ова е промтното необјавување на коментарите ...
 • иако имаше противници на мојата идеја дека треба да можам да направам листа на блогови/блогери на кои можам да им забранам (да ги банирам) да коментираат ... упростено би представувало технички тие блогери да неможат да коментираат на мојот блог ... така всушност прогласувам некој блог/блогер за “Персона блог-нонграта“ ... не верувам дека е ова прекомплицирано технички да се изведе, особено ако е дозволено коментирање само на регистрирани членови од иста платформа ...

Анонимните кометари знаат често да бидат одлични извори на информации ... но негативните последици од дишењето на блоговите превагнува на тасот ... јас секојпат би гласал за онемовожување некој да ми “дише“ на блогот.

Оние кои ке се осетат небезбедни на одредени платформи каде секој болен ум може да ти “дише“ и онанира на твјот блог:

 • престануваат да блогираат (исплашени се од “дишачите“)
 • или едноставно бегаат на друга платформа ...
 • Чести се појавите на бришење на цели блогови задади “дишачите“ ...
 1. Персона блог-нонграта ... “фотеља/тастатура демократија“ ... 1 Март, 2009
 2. БРИШЕЊЕ КОМЕНТАРИ ... 25 Август, 2008
 3. “Твор“ бомби на blog.com.mk ... 22 Август, 2008
 4. Моите 5 желби за осмиот роденден на Он.Нет ... Имате ли и вие ваши пет желби ... Дете што не плаче, не цица ... 20 Јануари, 2009
 5. За “црните овци“ ... 1 Декември, 2008
 6. “Баг“ на blog.com.mk ... нема UNDO .... автосејф ... дете што не плаче не добива цицка ...
 7. Цензура на Блогерај ... октомври 07, 2007
 • Податоци ... ... кон ваквата појава придонесува и недоследноста во спроведувањето на куќниот ред (нема три корни -> пенал за тролањето и за спамирањето со бесконечни коментари, нема жолти картони, нема две минути на клупа), допуштањето на навреди по партиска, религиозна, па дури и лична линија, агресивното разјаснување кој од политички неподобните противници каде живее и со што се занимава (што претставува закана во прикриен или неприкриен облик), создавањето на наменски партиски блогови со величење на сопствената партија (лепење виртуелни плакати на едните или другите) и, она што е најбитно, целосната нетолеранција кон мислењето на другите.

1 comment:

Anonymous said...

Ало волан схо е тоа промтно, ајде доста го касапите јазикот и писмото

Blog Archive

Site Meter