Search This Blog

Friday, March 27, 2009

Инвестициски рејтинг на Македонија според Форбс ... високо 51-во место ...


На некој од медиумите слушнав дека мафазинот Форбс во најновото рангирање на бизнис или инвестиции ја рангира Македонија на високо 51-во место ... едно место подолу од последното рангирање ...

Повеќе »

Му благодарам на АА за линкот на табелата ... Best Countries for Business #51 Macedonia

Rank-previous year 50
GDP Growth 4.8%
GDP/Capita $9,200
Trade Balance -11.9%
Population 2.1 mil
Federal Budget Balance as % of GDP -0.5%

Trade Freedom 52
Monetary Freedom 8
Property Rights 94
Innovation 94
Technology 78
Red Tape 22
Investor Protection 71
Corruption 59
Personal Freedom 66
Tax Burden 24
Market Performance NA

1 comment:

Anonymous said...

Gledaj si go Gruevski na Kanal-5....pa pocekaj so cinicni komentari batka....

Blog Archive

Site Meter