Search This Blog

Friday, March 27, 2009

„Св. Никола“, сиромаштија и сликите на Тито,Чаушеску и Садам Хусеин ... Утре протест против црквата на плоштад ...

Сликата “http://www.dnevnik.com.mk/WBStorage/Articles/2FC12B8DB9C6544AACA0CD772D109D44.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Ке си речете што има заедничко Св.Никола, сиромаштијата и сликите на Тито,Чаушеску и Садам Хусеин ... ај да пробам да појаснам ... Се поизвесно е дека на плоштад деновиве ке се постави камен темелник на црквата на плоштад, за која се поизвесно е дека ке се именува “Св. Никола“ - по името на ктиторот со народни пари ...

Повеќе »

Ова е дел од проект на советниците и ПР-ите на Груевски како од неговото име да се направи лик кој ке се велича, како што некојпат се величеа Тито, Чаушеску и Садам Хусеин ... во поново време Туѓман, Милошевиќ и слични на нив ... Со сиромаштијата ова се врзува бидејки единствено во сиромаштија може да се изродат вакви патогени појави на човечкиот ум ...

По освојувањето на апслолутната власт следен чекор е поставување на слики на Груевски во секоја освоена канцеларија од апаратот на ВмроДпмне, се разбира во придружба со знамето на Вергина ... тука е почетокот на величење на ликот и делото на Груевски ... 31.Август за година две ке биде прогласен за Ден на младоста ... Груевски марами ке лепршаат околу вратовите на пионерите ... едно штафетиче низ градовите и селата античко македонски ... плоштади каде ке се организираат свечености се градат ...

Итрината на Груевски е голема ... тој со само 30 процентна подршка од МК електорат спроведува постепена диктатура преку таканаречената демократура ... Секој ден фрла лопата на некое ново Потемкиново село ... го собира народот да му ракоплеска милом и силом ... Од полицискиот апарат направи Палата на вистината ... Не следи и прати во секој чекор - не контролира и во спалните соби дали доволно правиме млади вмро-овчиња ...

Груевски стана елементарна непогода за Македонија ... тоа ке го сватат сите за некоја година ... засега сите пливаат со неговиот брод кој плови по суви коридори, претежно во облаци ...

Утре некој се сетил да организира мирен протест против Црквата Св.Никола на плоштад ... неколкумина го ставаат во залог своето име и интегритет ... да се спротивстават на лудилото кое не зафатило ...

4 comments:

Luis Portugal said...

Hello
It has a nice blog.
Sorry not write more, but my English is bad writing.
A hug from my country, Portugal

Anonymous said...

Ziti sve, koja vrska ima naslovot na pisanieto tvoe....Sv.Nikola so siromastijata i kaj go najde pa Tito,so Sadam....aj za Causesku nekako odi posto Rumunija vo negovo vreme navistina bese gola voda.Gruevski nema sliki po gradot kako Tito i Sadam i nema ni da ima nikad,taka sporedbata ti e tapa.....a znameto od Kutles(ili od Virgina kako sto velis ti a i grcite) moras da priznaes e stopati "pointeresno" od ovoj ventilatorot sto go imamame........i popoleka nekako mnogu zabeguvas batka.Ke si se najdete so onie od dvizenjeto za evropska makedonija.....so sreka.

Anonymous said...

A i ovoj Luis Figo ti e zakon,kaj go najde kaj go zapusti......my country Portugal......ne iznasmea site.

Anonymous said...

Как говорилось на 2NT.ru матка
тело 52*46*48
шейка 34*20
миометрий(не могу разобрать)
эндометрий 26(сначала писала 16) в нём плодное яйцо 12мм.
яичники
правый 30*21 фолликулярная
левый 32*21 в нём жёлтое тело 15мм
свободной житкости в позадиматочном пространстве нет
заключ.маточная беременность 3-4 недели!
а отчего такой не очень большой срок при таком размере?и ещё можете чтонить поведать по результатам?

Blog Archive

Site Meter