Search This Blog

Tuesday, March 31, 2009

Телеком Словенија е веројатниот нов сопствеик на Космофон ...

За сума од 190 милиони евра Телеком Словенија го купува Космофон ... Космофон има 30 % од мобилната телефонија или 600.000 корисници ... 3Г лиценца и лиценци за Вајмакс ... фиксна безжична телефонија АЛО ... со продажбата во пакет одат и продажните салони на Германос ...

Повеќе »

Сето ова треба да го одобри нашата Антимонополска комисија, која ја наложи и продажбата на Космофон ... Телеком Словенија е една од најголемите телекомуникациски компании во ЈИЕ ... во Македонија е присатна преку Он.Нет кој е во нивна сопственост ... Он.Нет има удел во интернет шерот во Македонија ... има мал удел и во фиксната телефонија ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter