Search This Blog

Sunday, March 01, 2009

Патриотска Молитва ... Ниче Димовски ...

http://media.a1.com.mk/media/vesti/niche-dimovski.jpg

А1 - објави интервју со Ниче Димовски - творецот на контраверзната Македонска Молитва, која со расистички пораки беше пуштена на националниот сервис на МРТ ...

читај повеќе »

Во интрвјуто Ниче Димовски - ги појаснува мотивите за творењето на Македонска Молитва ...

  • Авторот Ниче Димовски вели дека молитвата ја направил поради патриотизам, а за тврдењето во текстот дека сите бели луѓе настанале од Македонецот и формулацијата „Македоноиди“, Димовски вели дека е негово како автор како ќе ги нарекува.
  • „Бев сигурен дека кога мојот македонски народ ќе ја слушне молитвата, ќе бијат камбаните на среќата и портите на рајот ќе се затресат. Знаев дека кога моите Македонци ќе ја слушнат молитвата, ќе видат дека Господ ја сака Македонија, но бев премногу сигурен дека ќе се затресат и портите на пеколот и самиот ѓавол ќе се огласи против молитвата“,
  • „Основните нации на земјата, постои бела, црна и жолта. Ако жолтата се монголоиди, а црната се негриди, останатите треба да бидат некако наречени“,
  • За мешањето на Господ во молитвата, Димовски вели дека добил благослов од Македонската православна црква.
  • Заговорници и платеници на странските разузнавачки служби - такви биле оние кои зборувале лошо за кусиот документарец кој одеше на програмата на Македонската Радио Телевизија.
За да го преслушате видеото со изјавата на Ниче Димовски - кликнете тука ... Ниче Димовски е генерален секретар на СМК (Светски Македонски Конгрес ...)... член и на Македонскиот институт за стратегиски истражувања 16.9 ... http://www.smk-wmc.org/UploadedImages/41/Scan10010%5B1%5D.jpg

Делегација на СМК пред гробот на Гоце Делчев во црквата Св.Спас во Скопје - од лево кон десно стојат: Ниче Димовски, генерален секретар на СМК; Тодор Петров, претседател, Аце Димоски, заменик-генерален секретар на СМК - август 2001

http://www.smk-wmc.org/UploadedImages/56/F1010014.JPG

Претседателот на Светскиот македонски конгрес г. Тодор Петров и генералниот секретар на СМК, г.Ниче Димовски пред орденот Solem Imperii Macedoniae почесната титула „Македонски сенатор„ - највисоко одликување на Светскиот македонски конгрес.

No comments:

Blog Archive

Site Meter