Search This Blog

Monday, March 23, 2009

Кој доби а кој загуби на овие избори ... споредено со последните парламентарни ...

Споредувајки ги броките од последните парламентарни и сегашните претседателски избори ке добиеме интересна слика кој добил а кој изгубил во овие избори:

Повеќе »

  • ВмроДпмне со коалицијата на последните парламентарни имаше 483.000 гласови сега на претседателските доби 343.000 гласови ... Евидентно Вмро Дпмне изгуби 140.000 гласови ... тие секако отидоа кај Бошковски кој на овие избори освоии 146.000 гласови ... ... Значи телото на Вмро Дпмне изгуби внатрешно би рекол гласови кои се одлејаа кај Бошковски ... но десницата е сеуше јако пред левицата ...
  • СДСМ со коалицијата на последните парламентарни освоиа 233.000 гласови ... сега заедно со НСДП освоија 200.000 гласови ... разликата отиде кај ЛДП на Нано Ружин кој на избориве освои 40.000 гласови ...
  • Значи соодносот меѓу левицата и десницата е сеуште ист/сличен ...
  • Големи пореметувања настанаа во албанскиот кампус ...
  • Се створи нова партија на Селмани со респектибилно гласачко тело од 147.000 гласачи ... ...
  • ДПА е маргинализирана со сегашните освоени 30.000 гласови во однос на 105.000 гласови на парламентарните ... ...
  • ДУИ сега освои 74.000 гласови но сепак изгуби околу 37.000 гласови ... бидејки на последните парламентарни имаше 111.000 гласови ...
  • На избориве добитник е Селмани кој стана алнанска партија со највеќе гласови во моментот ... но тоа не го покажа на локалните избори каде губи со голем број градоначалници од ДУИ ...
  • Веројатноста дека кај Селмани ке помине уште некој пратеник од ДПА е голема ... со тоа ке стане четврт играч во преговорите на големата четворка ...
  • Добитник е секако и Бошковски кој или ке ќари некое амбасадорско место или ке формира нова партија со постарите членови на Вмро Дпмне ... можно е да влезе и кај народњаците на Георгиевски ... Како и да е Брат Љубе е сериозна закана за ВмроДпмне ...

1 comment:

Force India said...

Hello! I like your blog, is very good. I'm FORCE INDIA, creator of a blog that deals with F1, and I would like to visit him. And if you want, you can also make following or comment on the tracker. The web is www.polepositionforceindia.blogspot.com Your country is very beautiful, I would visit the country. I don't speak English, because I write with translator. Bye! Greetings from Spain!

Blog Archive

Site Meter