Search This Blog

Wednesday, March 25, 2009

Дупеувлакањето (лижење газови) - судбина на МК политичка сцена ...

Во минатиот систем мислев дека е врвот на дупеувлакањето (лижење газови) ... Системот пропадна - бидејки не можеше да дојде до израз иницијативата на поединецот ... таа беше блокирана од центарот кој не му даваше да пркне на поединецот ... Поради ова незадоволните поедици бегаа се иселуваа/имигрираа од тогашната држава ...

Повеќе »

Во Транзициона Македонија ништо се нема сменето ... Дупеувлакањето (лижење газови) - е повторни судбина на МК политичка сцена ... поединецот повторно не е возможно да се оствари ако не е член на една од двете помоќни патии ... Имигрирањето во слободни земји каде се потврдуваат индивидуалните вредностите на поединецот продолжува и тоа со пожестоко темпо ...

Би можел на темава да Ви пишувам роман но тука ке престанам ...

2 comments:

Геро said...

Здраво Ацо,
Абе све убо си пишал, ама една работа не ми е јасна. Велиш, поединецот повторно не е возможно да се оствари ако не е член на една од двете помоќни патии.
На кои, бе, две помоќни партии мислиш? За ВМРО, тако је. Ама за СДСМ, сега засега, ако си таму члан партије, најебуеш ко жут.
Ова, колку да ги прецизираме работите, ако се согласуеш.

volan said...

Здраво Геро ...

Геро незнам како им е на оние кои се членови на СДСМ ... јас сум непартијски човек скоро 30 години ...

Не гледам дека има трета партија која е поголема ... осем ако не сметаш на некоја од албанскиот бвлок ...

Во посотот се обидов на кратко да кажам дека на индивидуалецот (оној што се обидува нешто да направи на база на приватната иницијатива ...) кој не сака да се бави со политика повторно му останува само емиграцијата како алтернатива ... во спротивно ке мора да се научи на вкусот на нечив политички газ ...

Многу малку среќници има во Македонија кои имаат лагоден живот од својот труд а не се партијски определени ... паѓаат на колена дури и занаетчиите ...

Blog Archive

Site Meter