Search This Blog

Saturday, March 14, 2009

Сведмилк повторно ескалира ... опасно манипулирање со потта на фармерите ...

http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/BB5DD6A5084571428E3A7772BBF67396.jpg http://www.dnevnik.com.mk/WBStorage/Articles/F670A88C54D65F478949E16F61AA0DCD.jpg

Одавна немав видено некој толку луто да протестира ... денеска тоа го направија фармерите пред Владата ... настрада оградата и еден од фармерите кој доби пендрак ... Обичната полиција веројатно ке биде заменета со специјална ... Владата повторно им порача - парите и правата да си ги бараат во Сведмилк а не од Владата ... Се слушаат гласини дека фармерите се упатиле во Сведмилк ...

Повеќе »

Се` укажува дека ова ке ескалира уште повеќе ... трпението на фармерите престана ...

 1. Свидмик, повторно ја бранува јавноста ... Можни ли се нови блокади ... кој е вистинскиот купувач на Сведмилк ... 11 Февруари, 2009
 2. Сведмилк се продаде ... вкупниот долг на свидмилк 37 милиони евра ...
 3. „Сведмилк“ - се` поголем проблем ...
 4. „Сведмилк“ - зошто пропаѓа ... ке интервенира ли државата ... каде се парите ...
 5. „Сведмилк“ пред колапс, на фармерите им должи повеќе од еден милион евра
 6. Млечна криза ...
 7. Банкрот на „Сведмилк“
 8. „Сведмилк“ ... проблеми ..
 9. Фармерите втор ден ја блокираат млекарата Сведмилк
 10. “Сведмилк“ во банкрот
 11. Борба за превласт во „Сведмилк“. На фармерите им должат милион евра
 12. Нов инвеститор во Сведмилк?
 13. Рамковски не влегувал во „Сведмилк“, млекарницата пред затворање
 14. Исплата или протести, најавија кооперантите на Свидмилк
 15. 200 фармери ја зазедоа "Свидмилк"
 16. Млекопроизводители заробија цистерна на "Свидмилк"
 17. Извоз на млеко на Косово
 18. „Свидмилк“ ќе ги едуцира фармерите да работат европски

No comments:

Blog Archive

Site Meter