Search This Blog

Thursday, April 02, 2009

Уставниот суд се изјасни за надместокот за трето дете ...

http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/B4DA512C7739484EB0E35409AA64D468.jpg

Надоместот за трето дете и нагоре, селективно само за општините во кои природниот прираст е помал од 2,1 промил - е укинат, т.е.Уставниот суд го преиначи во надомест за трето дете и нагоре за сите во цела Македонија ... Сега Владата на РМ е на потез да се изјасни дали може да го издржи ваквиот трошок ... Сега засега имаме само молк - дали вака корегираниот закон ке остане на сила ...

Повеќе »

На сите им беше јасно дека Законот за трето дете, како што беше срочен е неуставен поради нерамноправноста кон сите граѓани на РМ ... тоа не ја спречи Владата да го донесе како таков и да исфинансира скапа кампања, за нешто што најверојатно самата ке го укине ... работата е фали ме усто да не те расчепам ... потрошените пари за кампања за трето дете се залудно фрлени пари ...

  1. Трето дете падна на Уставен ... 19 Март, 2009
  2. Никој уште не земал надоместок за второ, трето, четврто дете ... 27 Февруари, 2009
  3. И веронауката веројатно ке падне на Уставен суд ... 12 Февруари, 2009
  4. Кампањата “Трето дете“ - влегува во процедура на преиспитување пред Уставниот суд на РМ ... 22 Јануари, 2009
  5. И стимулацијата за трето дете е можен неуставен закон/пропис/мерка ... 24 Декември, 2008
  6. Патриотските фискални - паднаа на Уставен ... 17 Декември, 2008
  7. Патриотите на Уставен ... 30 Октомври, 2008
  8. Уставниот суд работи - ама касни со предметите ... Волан и другите, беа во право - Министерството за финасии згреши ... 8 Октомври, 2008

2 comments:

Развигор said...

За колкава сума се работи? Има објавени податоци за потрошените пари за таа кампања?

volan said...

Прочитав негде - но змијата си ги крие нозете ...

Blog Archive

Site Meter