Search This Blog

Saturday, April 11, 2009

Банките со нови поголеми лихварски камати ... цехот секојпат го плаќа граѓанинот ...

Две дејности во Македонија имаат најголеми профити ... телекомуникациите и банкатрство ... Очито е дека во овие дејности сеуште фали здрава конкуренција ... Банките по пратените сигнали од Народна банка за подигање на референтните каматни стапки ги подигнаа каматите на сите кредити кои ги даваат на граѓаните ... покачувањето на каматите оди од еден до четири проценти ...

Повеќе »

Чаре во владата не може да се бара, бидејки таа е директен учесник на ова покачување на каматите бидејки три месеци е во војна со Народна банка и е виновна за покачување на референтните камати ...

Владата пополнувајки ги буџетските дупки направи дупки во џебовите на граѓаните и стопанството ... така е секојпат, кога владата троши цехот го плаќа граѓанинот ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter