Search This Blog

Tuesday, April 07, 2009

Трет месец по ред владата организира аукции за државни записи ... Што става залог државата за да добие кредит од лихварите ... ??!

Трет месец по ред владата организира аукции за државни записи ... ке има месечни, тримесечни и шестмесечни записи ...

Повеќе »

Владата се однесува како некој кој станува зависен од позајмување на пари ... За краткорочна обврска оди позајмува од лихвар ... следниот месец позајмува нови пари, бидејки проблемот со првата позајмица не е решен ... сега треба да плати дел и од каматата од првиот заем ... третиот месец со иста ситуацијата за лихварите станува сомнителна ... тие третиот месец почнуваат да размислуваат дали ке си ги земат назад парите и каматите ... од третиот месец натака каматите рипаат рапидно ... на крај лихварот се обидува насила да си ги наплати долговите ...

Што става залог државата за да добие кредит од лихварите ... ??!

1 comment:

Anonymous said...

Opozicijata e vo zalog .... za koe treba da bide ponosna ....... a i ne e tolku losa ideja .... barem nekoj kar od nejze,zatoa sto i tak ja nema.

Blog Archive

Site Meter