Search This Blog

Monday, April 06, 2009

Груевски и ВмроДпмне владеат апсолутно со само 25 проценти од гласачкото тело ... Поделба на изборн.колач меѓу Курто и Мурто ...

Груевски и ВмроДпмне владеат апсолутно со само 25 проценти од гласачкото тело ...

Повеќе »

Заради девијацијата на изборниот модел во Македонија - возможно е апсолутно да владееш со само 25 проценти од гласачкото тело ... за овој модел се заслужни двете големи партии “Курто и Мурто“ ... На неопределените никој не им е крив ... тие како и до сега ке трпат и трајат ...

Последните избори покажуваат дека процентот на неопределените надминува 40 проценти од гласачкото тело ... никојпат не било поголемо ... незнам како е во западните демократии - но за балкански услови каде сите избори се “историски“ ова е многу голема бројка ...

Дали волкава неизлезност на гласање ке преиначи нешто - не, неопределените никој нема ни да ги примети ... Стварање на нова опција во ваков изборен модел е невозможна мисија ... Партизацијата на државата ни ке продолжи, овојпат жолто црната боја ке доминира дури и со нашите умови ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter